Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Relicvele care ar avea picături din sângele lui Iisus, furate din greșeală de la o mănăstire din Franța

iisus inviere hristos religie ortodox

Relicvele despre care se spune că au picături din sângele lui Iisus au fost furate din greșeală de la o mănăstire din Franța, susține un detectiv olandez care a intrat în posesia lor, potrivit BBC.

Luna trecută, Biserica Catolică a anunțat furtul unui artefact din aur, despre care se spune că ar conține picături din sângele lui Iisus, cu puțin timp înainte de o sărbătoare anuală în nordul Franței, conform Mediafax.

De 1.000 de ani, pelerinii merg la abația Fécamp din Normandia pentru a se închina la relicvele „Prețiosul sânge al lui Hristos". Furtul a avut loc cu mai puțin de două săptămâni înainte de slujba anuală.

Șase săptămâni după furt, un detectiv olandez a anunțat că relicvele au ajuns la el și urmează să fie predate Poliției pentru a fi restituite mănăstirii.

„În acest caz, cred că hoțul habar nu avea ce este", a declarat detectivul Arthur Brand pentru BBC.

Relicvele au fost furate noaptea târziu, pe 1 iunie. Se crede că hoțul a fost încuiat în clădire peste noapte.

Relicvele conțin două flacoane de plumb care, potrivit legendei, au fost aruncate în mare într-un cufăr și aduse la mal la Fécamp. Pe lângă fiolele de plumb, au fost furate și o serie de vase liturgice și alte obiecte.

Brand, un specialist în urmărirea obiectelor de artă furate, a povestit cum a fost contactat prin e-mail de o persoană care i-a spus că relicvele au fost depozitate în casa unui prieten al hoțului. Când acesta și-a dat seama despre ce este vorba, a decis să înapoieze obiectul prin intermediul unui detectiv.

„Câteva zile mai târziu, la ora 10:30 seara, a sunat soneria de la ușă. M-am uitat de la balconul meu afară și, în întuneric, am văzut o cutie. Am fugit pe scări, de teamă că cineva va lua cutia. Afară m-am uitat în jur, dar nu era nimeni acolo", a declarat Brand.

Detectivul a deschis cutia și a descris momentul ca pe o „experiență autentică, religioasă". El a anunțat că marți va duce relicvele la sediul poliției olandeze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.