Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Religia, noua armă a Rusiei în războiul împotriva Ucrainei (ISW)

Ria Novosti
patriarhul Kiril putin

Rusia „continuă să armeze religia” pentru a discredita Ucraina pe arena internațională și folosește operațiuni de informare despre religie pentru a-și atinge obiectivele militare, a scris Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă actualizare.

Potrivit actualizării din 9 aprilie, Moscova desfășoară o operațiune de informare „care prezintă în mod fals Rusia ca un stat tolerant din punct de vedere religios” și acuză Ucraina de „intoleranță religioasă față de Patriarhia Moscovei”.

„Kremlinul continuă să folosească narațiuni false de multă vreme conform cărora guvernul ucrainean oprimă libertățile religioase ca o justificare morală pentru refuzul său de a negocia cu Ucraina, probabil în speranța de a întoarce opinia publică internațională împotriva Ucrainei”, se arată în raport.

Ucraina acuză de multă vreme Biserica Ortodoxă Ucraineană a Patriarhiei Moscovei (UOC-MP), controlată de ruși, că servește drept braț de propagandă al Kremlinului pe frontul religios. Conflictul dintre guvernul ucrainean și UOC-MP sa intensificat în timpul invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.