Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reluarea investiţiilor în sectorul de irigaţii, un element al programului de guvernare al ALDE

alde.ro
alde

Reluarea investiţiilor în sectorul de irigaţii, începând cu anul 2017, şi aplicarea Legii cooperativelor vor constitui două elemente principale ale programului de guvernare al ALDE, a afirmat joi copreşedintele formaţiunii Daniel Constantin.

"Există legislaţie în momentul de faţă, există fonduri alocate în PNDR-ul 2014 - 2020 de 435 milioane de euro pentru infrastructura secundară de irigaţii. Pentru infrastructură principală, în legislaţie, din păcate nu avem fonduri, pentru că nu au fost alocate. Ele sunt cuprinse în Legea irigaţiilor, numai că, din păcate, Guvernul nu a considerat că este o prioritate. Pentru programul de guvernare, asta am asigurat că încă din 2017 reluăm investiţiile în sectorul de irigaţii. Practic, alături de aplicarea Legii cooperativelor - vor constitui două elemente principale", a declarat Daniel Constantin, după o întâlnire avută cu reprezentanţi ai sindicatelor şi producătorilor din agricultură şi industria alimentară.

Citește și: Șase organizaţii locale din Galați au trecut la ALDE

El a subliniat că este preocupat de atragerea de fonduri europene şi a punctat principalele măsuri în agricultură care vor fi incluse în programul de guvernare al ALDE.

"Sunt foarte multe măsuri, pornind de la comasarea terenurilor agricole până la înfiinţarea de instituţii pe zona de consultanţă, ajungând până la debirocratizarea instituţiilor care se ocupă mai ales de controlul fondurilor europene, (...) crearea camerelor agricole, stimularea înfiinţării de centre de colectare, pentru că producţia noastră naţională este mult mai mare decât necesarul de consum - partea de organizare însă lipseşte. În mod real, o altă preocupare ar trebui să fie înfiinţarea unei reţele de ataşaţi economici pentru a ne atinge obiectivul referitor la promovarea produselor", a mai spus Constantin.

Întâlnirea cu reprezentanţii din agricultură şi industria alimentară a urmat celei avute în urmă cu o săptămână cu lideri ai sindicatelor din educaţie, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.