Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remaniere în Ucraina - Omul de afaceri Serhi Tihipko ar putea deveni prim-ministru

DW
Volodimir Zelenski

Preşedintele Ucrainei a semnalat miercuri o posibilă remaniere a Guvernului, iar presa locală scrie că prim-ministrul Oleksi Honcharuk ar putea fi înlocuit cu omul de afaceri şi politicianul Serhi Tihipko, notează news.ro.

Încrederea în Guvernul lui Zelenski, instalat la finalul lunii august a anului trecut, este una scăzută. Totuşi, preşedintele în vârstă de 42 de ani este politicianul preferat de electorat. Datele unui sondaj de luna aceasta arată că 51% dintre ucrainieni l-ar vota din nou, o scădere cu peste 25% faţă de septembrie 2019.

Funcţia lui Honcharuk, preluată în august 2019, este în vizorul preşedintelui după ce, în ianuarie, o înregistrare în care prim-ministrul îl ironiza pe Zelenski a apărut în spaţiul public.

„Intervievez mai mulţi oameni acum”, a răspuns Zelenski miercuri întrebării legate de postul de prim-ministru. „M-am întâlnit şi cu domnul Tihipko. E adevărat”.

Potrivit unor surse, activitatea actualului Guvern este normală, iar în ultimele trei luni au fost făcute eforturi de a-l înlătura pe Huncharuk, jurist în vârstă de 36 de ani.

Tihipko, în vârstă de 60 de ani, a fost de două ori viceprim-ministru, mai întâi în 1997, apoi în 2010. El a fost şi guvernator al Băncii centrale şi a cofondat PrivatBank.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.