Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remaniere la Kiev - Parlamentul Ucrainei numeşte noi miniştri pentru Finanţe şi Sănătate

Parlamentul Ucrainei i-a demis pe Ihor Umanski şi Ilia Iemeţ din posturile de ministru al finanţelor şi ministru al sănătăţii, şi i-a numit în aceste funcţii pe Serhii Marcenko şi respectiv Maksim Stepanov, a anunţat luni seara site-ul biroului de presă al parlamentului, informează Xinhua şi Unian potrivit Agerpres.

Premierul Ucrainei, Denis Şmîhal, a notat pe contul său de Telegram că Umanski şi Iemeţ sunt profesionişti care pot implementa reforme pe termen lung, dar că la ora actuală ţara are nevoie de acţiuni rapide.

Serhii Marcenko a fost ministru-adjunct al finanţelor în 2016-2018. În perioada 2018-2019, el a deţinut poziţia de vicepreşedinte al Administraţiei prezidenţiale.

Maksim Stepanov a fost preşedinte al Administraţiei regionale Odesa din 2017 până în 2019.

Luni, până la orele locale 22:00, Ucraina a raportat 548 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus, în timp ce numărul de decese cauzate de COVID-19 a ajuns la 13.

În lupta pentru încetinirea propagării noului tip de coronavirus, Ucraina a impus stare de urgenţă pe întreg teritoriul său timp de 30 de zile, până pe 24 aprilie.

Economia Ucrainei a fost puternic afectată de criza cauzată de pandemie. De la începutul lui martie, hrivna ucraineană a scăzut cu 14% în raport cu dolarul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.