Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remanierea bate la ușă - Ministrul pentru afaceri europene nu are emoții: 'O bună parte din obiectivele noastre au fost îndeplinite'

Inquam Photos / George Calin
dancila guvern

Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu (PSD), a declarat, luni, că principalul criteriu pentru remanierea guvernamentală ar trebuie să fie legat de „competența” miniștrilor de a duce la îndeplinire obiectivele din programul de guvernare.

„Fiecare ministru a prezentat un raport de activitate, acest raport este corelat cu programul de guvernare. Evident, ceea ce primează și ceea ce trebuie să primeze este legat de competență, capacitatea miniștrilor de a duce la îndeplinire obiectivele pe care ni le-am asumat în fața românilor și o astfel de decizie urmează să fie luată în zilele următoare”, a declarat, luni, ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, scrie Mediafax.

Întrebat dacă i-au fost aduse critici pentru activitatea sa, Negrescu a spus că „o bună parte” din obiective și le-a atins.

„Eu cred că discuția nu e despre oameni, persoane, ci despre ce ne propunem. Dacă e sa vorbim de presedinția la Consiliul UE, Romania este în grafic cu toate pregătirile, deci obiectiv indeplinit. Ne-am propus să preluăm președinția Strategiei UE pentu Regiunea Dunării, o bună parte din obiectivele noastre au fost îndeplinite”, a explicat ministrul.

OFICIAL - Ministrul Cercetării Nicolae Hurduc depune jurământul la Palatul Cotroceni

Negrescu a precizat că nu se teme de remaniere.

„Ce este important pentru mine este ceea ce își propune să facă stânga românească pe mai departe. Este importantă performanța întregului Guvern, este importantă echipa și modul în care vom implementa programul de guvernare. În sensul acesta, nu am temeri, deoarece cred că aceste obiective sunt mai importante decât persoanenle. De aceea, nu contează dacă ocup sau nu ocup o fncție, pentru mine acest lucru nu este cel mai reprezentativ lucru, pentru că eu am luat decizia de a părăsi PE la mijlocul mandatului, pentru o misiune”, a conchis Victor Negrescu.

Premierul Viorica Dăncilă va finaliza luni evaluarea miniștrilor, care va fi urmată de o remaniere. PSD va discuta acest aspect în Comitetului Executiv, care va avea loc în această săptămână. ALDE a anunțat că niciun ministru al formațiunii nu va fi remaniat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.