Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Agenţia Europeană a Medicamentului aprobă ca Remdesivir să fie folosit în tratarea Covid-19

Remdesivir

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a autorizat, joi, ca antiviralul Remdesivir să fie folosit pentru tratarea pacienţilor afectaţi de Covid-19, potrivit AFP, anunță news.ro.

"Remdesivir este primul medicament contra Covid-19 care este recomandat pentru autorizare în UE", a transmis într-un comunicat agenţia cu sediul la Haga, precizând că această recomandare trebuie să fie aprobată de Comisia Europeană.

Citește și: USR are dovada: S-a furat mai mult lemn comparativ cu anul trecut

Comisia Europeană "vizează o decizie pentru autorizarea punerii pe piaţă condiţionat a remdesivir în cursul săptămânii următoare", a precizat EMA.

Recomandarea Agenţiei se referă la tratamentul pentru noul coronavirus a adulţi şi adolescenţi începând cu vârsta de 12 ani, care suferă de pneumonie şi care au nevoie de supliment de oxigen, adică cei "afectaţi de o boală gravă".

Un studiu al EMA a demonstrat că pacienţii afectaţi de Covid-19 şi trataţi cu remdesivir se recuperează în medie cu patru zile mai repede decât ceilalţi bolnavi.

Citește și: El este noul director interimar al Unifarm! A picat examenul cu 5,50

Dezvoltat iniţial împotriva febrei hemoragice Ebola, remdesivir al laboratorului american Gilead este prima terapie care a arătat o anumită eficienţă la pacienţii spitalizaţi cu Covid-19 într-un studiu clinic semnificativ, deşi efectul său a fost considerat modest. Folosirea remdesivir la Tearapie intensivă în spitale a fost autorizată în Statele Unite, apoi în Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.