Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remiză după remiză în meciul pentru titlul mondial la șah

www.agerpres.ro

A șasea partidă dintre norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial en titre de șah, și rusul Serghei Kariakin, challengerul oficial, pentru titlul suprem, care are loc la New York, s-a terminat remiză după numai 32 de mutări, informează site-ul competiției.

A fost rândul lui Serghei Kariakin să joace cu piesele albe, în a treia partidă de la începutul meciului, în care jucătorii au optat pentru varianta intitulată de teoreticienii jocului cu 64 de pătrate ''spaniolă închisă''.

Citește și: Un celebru personaj, APEL DISPERAT la Klaus Iohannis: 'Îi cer să facă ceva...'

Primele două partide au fost de tatonare, o atitudine normală de ambele părți, atunci când miza este foarte mare, iar rezultatul de egalitate a fost ușor previzibil.

Confruntarea a început efectiv în meciurile trei și patru când s-a atacat cu toate forțele, dar Magnus Carlsen nu a reușit să concretizeze clasa evident superioară demonstrată în fața spectatorilor și internauților.

În partidele cinci și șase, Serghei Kariakin și-a depășit condiția de foarte eficace apărător și își pune adversarul sub presiune atât de tare, încât norvegianul uită să noteze o mutare pe foaia de joc. Dar de fiecare dată arbitrul consemnează remiza.

După primele șase partide, scorul este egal 3-3. În partida cu numărul șapte, programată duminică, se schimbă ordinea de alternare a culorilor, iar rusul va beneficia din nou de avantajul din debut al pieselor albe.

Sâmbătă, 19 noiembrie, este a treia zi de pauză.

Până acum, în timpul liber, norvegianul a preferat să joace baschet, el căutând de la început un hotel cu teren sportiv în apropiere, iar rusul a ales plimbările în parc, anunță Agerpres.

Meciul va avea loc pe parcursul a 12 partide, fiind declarat câștigător primul care atinge cota de 6,5 puncte. În caz de egalitate, vor avea loc partide de departajare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.