Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remus Borza: 'Doar amantele, hoții, acoperiții și proștii au avut succes. La anul, mă retrag la vatră'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Remus Borza DNA

Remus Borza dă de pământ cu clasa politică și își anunță retragerea din viața politică după ce a fost demis din funcția de consilier onorific al premierului. Acesta acuză că doar amantele, hoții, acoperiții și proștii au avut succes în politica românească. ”Ăsta e modelul de conducere în PSD: un tătuc luminat, un despot lumină, în care și doamna Dăncilă va intra în curând!”, a precizat el.

Borza spune că declarațiile sale despre aparatul bugetar au fost o surpriză neplăcută pentru premier și de aici decizia demierii. El a precizat că s-a întâlnit de trei ori ce premierul Viorica Dăncilă, căreia i-a prezentat, atuinci când i s-a propus postul, viziunea sa despre reformă și despre problemele economice ale țării, nevoia de prioritizare a investițiilor în infrastructură, de alocări pentru cercetare și inovare, precum și pentru turism. „Avem nevoie de creștere organică, pe producție și pe export, dar din păcate am pus la pământ 7.500 de fabrici”, a declarat Remus Borza la Realitatea TV.

Citește și: Eugen Teodorovici reacționează după publicarea unui document bombă: Nu există reduceri de personal. Avem bani suficienți

Borza spune că nu a vorbit despre concedieri în aparatul bugetar. „Îi putem plăti pe toți, dar trebuie să îi punem să livreze, este nevoie de creșterea calității muncii în aparatul bugetar”, a spus Borza, care a evidențiat faptul că Guvernul Năstase a lucrat cu 800.000 de bugetari, iar în prezent sunt 1,4 milioane. „Statul plătește mult și cere puțin, avem nevoie de criterii de competență. Indiferent de guvernare, aparatul bugetar a crescut, caracterizat de clientelism politic și de mediocritate”, a spus Borza.

Fostul consilier a enumerat și cîteva dintre problemele actuale ale economiei României, printre care nevoia de creștere a gradului de colectare a taxelor și impozitelor. România are cel mai scăzut grad de colectare, deși s-a înregistrat o majorare a sumei cu 46 de miliarde de lei, la 341 de miliarde de lei, iar nivelul evaziunii este „apocaliptic”, de 16 miliarde de euro. Cheltuielile cu asistența socială și de personal au crescut cu 73 de miliarde de lei, iar ANAF nu a putut ține pasul cu toate aceste creșteri.

Citește și: Pericol pentru Viorica Dăncilă! Unul dintre cei mai vechi lideri ai PSD vrea să preia hățurile

În contextul discuțiilor din spațiul public legate de finanțarea salariilor din sistemul public și a pensiilor, Remus Borza a avansat fie sacrificarea investițiilor, fie încheierea unui moratoriu care să prevadă o înghețare a salariilor până cînd situația economică va permite reluarea creșterii acestora. ”Suntem la finalul unui ciclu de creștere economică, o nouă criză este posibilă, nu am învățat nimic din criza care a fost și repetăm greșelile trecutului”, a spus Borza.

„Am intrat în politică la 45 de ani și vă dau scris pe cuvânt de pionier, de la anul mă retrag la vatră. În ultimii 30 de ani doar amantele, hoții, acoperiții și proștii au avut succes” a declarat Remus Borza la Realitatea TV.

Citește și: Acuzații grave: ‘Pupincuriștii, populiștii, acoperiții și ignoranții și-au făcut datoria și de data asta’

Totodată, Remus Borza a lansat și un atac la adresa Vioricăi Dăncilă, acuzând-o că vrea să preia modelul de conducere al lui Liviu Dragnea

„Ăsta e modelul de conducere in PSD, un tatuc luminat, un despot luminat, în care si doamna Dăncilă își va intra in curând”, a adăugat fostul consilier al premierului.

Citește și: Opoziția dă foc Guvernului PSD-ALDE! Dovada că Executivul pregătește concedieri și tăieri de salarii

.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.