Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remus Cernea mai vrea o tura deputat. Și-a depus candidatura ca independent la BEM

ziuanews.ro
remus cernea

Deputatul Remus Cernea şi-a depus, joi seară, la Biroul Electoral Municipal, candidatura un nou mandat parlamentar în Camera Deputaţilor. 

Cernea şi-a adus cele peste 22.000 de semnături pe care afirmă că le-a adunat în susţinerea candidaturii sale în trei valize, ca un semn de protest faţă de prevederile actuale ale legislaţiei electorale. 

"A fost un coşmar. Este o înfrângere pentru democraţia din România că trebuie să venim cu geamantane pline de semnături, de hârtii. Consumăm atâta hârtie, atâta energie pentru ce? Sunt mijloace birocratice care, de fapt, maschează numeroase fraude politice. Dumneavoastră presa aţi relatat despre fraudele la vot, în atâţia ani, eu am relatat despre fraudele din plen tot la vot, la voturile din plen sau la voturile de la comisii. Este inadmisibil că aşa ceva se întâmplă în România. Ţara noastră este singura din lumea democratică în care sunt cerute atât de multe semnături. Am reuşit să strâng peste 22.000, dar vă spun că au fost două luni de coşmar, am stat de dimineaţa până noaptea târziu cu voluntarii pe străzi, am mers prin cluburi, la concerte, pe oriunde am putut. A fost extrem de costisitor ca timp, ca energie şi ca bani", a declarat Remus Cernea. 

El a precizat că în calitate de deputat a depus, alături de Theodor Paleologu, o iniţiativă legislativă care vizează scăderea numărului de semnături pentru o candidatură. 

"Să fie de cinci ori mai mic. Am ajunge la un număr rezonabil, pentru că, realmente, aşa ceva este antidemocratic şi, repet, este un mod prin care partidele principale îi păcălesc pe cetăţeni. Sunt proceduri hiperbirocratice (...) De ce? Pentru a masca o aparenţă de democraţie şi o aparenţă de competiţie electorală", a afirmat Cernea. 

El a spus că nu are un slogan electoral, întrucât nu are nevoie de unul, adăugând că va continua să lupte pentru cauzele pe care le-a susţinut şi până acum ca parlamentar, legate de "separarea dintre stat şi biserică, drepturile persoanelor LGBT, protecţia animalelor, teme de mediu". AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.