Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Remus Cernea solicită sancționarea unui coleg deputat

plen

Deputatul Remus Cernea a cerut marti sanctionarea vicepresedintelui Comisiei juridice a Camerei, Ciprian Nica, pe care îl acuza ca a încalcat regulamentul la discutarea propunerii legislative privind deconspirarea preotilor care au colaborat cu securitatea.

'Cosmarul trait de România în regimul comunist trebuie dezvaluit mai ales atunci când el priveste teme precum deconspirarea securitatii si a impactului produs asupra vietii cetatenilor de catre organele represive ale dictaturii. Din nefericire, în legea actuala a fost introdus un amendament în anul 2008 care îi excepteaza, practic, pe preoti de la posibilitatea de a fi verificati daca au colaborat sau nu cu securitatea comunista. Pentru a repara acest abuz, am initiat, alaturi de alti 7 parlamentari, propunerea legislativa pentru modificarea prevederilor art. 3, lit. u si art. 32 din ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 24 din 5 martie 2008 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea securitatii', sustine Remus Cernea într-un comunicat remis AGERPRES.

El a adaugat ca atât CNSAS, cât si Consiliul Legislativ au transmis puncte de vedere pentru sustinerea proiectului sau, iar Patriarhia Româna a spus ca nu se opune aflarii adevarului cu privire la preotii care au colaborat cu securitatea.

'Am fost socant sa vad însa cu câta lipsa de scrupule s-a actionat la Comisia juridica pentru a se evita cu orice pret chiar si dezbaterea asupra propunerii legislative si pentru a se obtine un raport negativ, chiar cu pretul încalcarii brutale a prevederilor Regulamentului Camerei Deputatilor. Iar autorul acestor nereguli este deputatul Ciprian Nica, gasit drept colaborator al securitatii de catre CNSAS si având un verdict definitiv în acest sens al Înaltei Curti de Casatie si Justitie în aprilie 2014', a aratat Cernea.

Potrivit acestuia, plenul din 13 aprilie a decis retrimiterea la Comisia juridica a proiectului, iar comisia s-a întrunit imediat dupa sedinta de plen pentru a discuta acest proiect, desi o astfel de sedinta trebuie convocata cu cel putin o zi înainte, conform Regulamentului Camerei.

'Îmi doresc ca astfel de abuzuri sa nu se mai repete în Parlamentul României, iar cel responsabil pentru acestea, adica domnul deputat Ciprian Nica, sa fie sanctionat si de Camera Deputatilor si de opinia publica', afirma Cernea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.