Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renașterea nucleară în Europa – tehnologia SMR în Financial Times

smr

Financial Times publică două analize tip ”pastilă” despre renașterea nucleară în Europa cu tehnologia SMR, utilizată în proiectul dezvoltat de compania RoPower la Doicești, în România.

Analiza subliniază că mai multe guverne sunt interesate de reactoarele modulare mici (SMR) pentru că acestea ar fi mai ușor de construit și instalat, mai ieftine și mai sigure decât reactoarele clasice.

Designul standardizat și fabricația în serie, alături de transportul mai ușor al reactoarelor face tehnologia să fie pretabilă inclusiv zonelor care sunt ”sărace” în energie, dar necesită aport mare de curent mai ales în industria minieră sau instalații de desalinizare, arată experții FR. Soluția SMR ar ajuta la reducerea emisiilor de carbon pentru acest timp de industrii, dar și pentru altele, mai spun aceștia.

Analiștii FT mai arată că deși tehnologia a fost folosită de peste 50 de ani în zona militară, pentru a alimenta submarine, abia în ultimii ani o serie de mari dezvoltatori au început proiecte de aplicabilitate a SMR-urilor în zona civilă. Cu toate acestea, nu există SMR-uri puse în funcțiune în zona civilă, cu excepția unui SMR plutitor pe care Rusia în folosește pentru a alimenta cu energie electrică și termică un colț izolat din zona Arctică.

Este al doilea material publicat de divizia de energie a FT în ultimele câteva luni. O analiză mai extinsă de planurile Franței de a dezvolta renașterea nucleară în Europa a fost publicată pe 2 Octombrie - Vezi AICI/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.