Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber, atac DUR la adresa lui Dragnea în scandalul momentului: 'A creat o percepţie publică ce decredibilizează lupta anticorupţie'

renate weber

Eurodeputata Renate Weber, membră a grupului ALDE din Parlamentul European, a apreciat marţi, în cadrul unei întâlniri cu jurnalişti români, că în actuala dispută legată de pachetul privind legile justiţiei poartă o responsabilitate atât fostul preşedinte Traian Băsescu, pentru că a sporit prerogativele prezidenţiale în justiţie, cât şi PSD, pentru că prin menţinerea la conducerea sa a lui Liviu Dragnea, politician care are deja o condamnare penală, a creat o percepţie publică ce decredibilizează lupta anticorupţie, informează agerpres.ro. 

"Atunci au fost schimbate legile justiţiei şi preşedintele a căpătat dreptul de a se opune la numirile de magistraţi. Până atunci, de exemplu, Iliescu (Ion Iliescu - n.r.) n-a simţit nevoia să facă aşa ceva, nici Constantinescu (Emil Constantinescu - n.r.), şi nici după aceea din nou Iliescu. Acestea au venit în timpul preşedinţiei lui Traian Băsescu", a amintit Renate Weber.

ALERTĂ - Decizie BOMBĂ luată de Dragnea și Tăriceanu: Ce au hotărât cei doi lideri ai Coaliției cu două zile înainte de 1 Decembrie


Pe de altă parte, la ora actuală în cazul pachetului privind legile justiţiei "este vorba despre percepţia asupra a ceea ce se întâmplă", a continuat ea. "Oamenii care ies în stradă în Piaţa Victoriei şi în alte pieţe din oraşe mari din România nu ies pentru că nu se redactează o hotărâre judecătorească cu anii. Ei ies pentru că există o percepţie că, dacă te atingi şi cu o floare de legile justiţiei acum, şi insist asupra cuvântului 'acum', o faci pentru că vrei de fapt să sugrumi toată lupta anticorupţie. Şi aceasta de ce? Pentru că, sincer, câtă vreme ai în fruntea partidului de guvernământ o persoană care are o condamnare penală nu ai cum să ştergi din percepţia publică ideea că este un conflict de interese şi că este o chestiune pro domo. Nu ai cum să scoţi asta din mintea oamenilor", a explicat eurodeputata ALDE. 

"De aceea, din păcate, PSD a decredibilizat orice acţiune pe care o face de modificare a acestor legi, chiar dacă ele sunt superbe - nu e cazul, sigur că toate sunt de corectat -, dar nu mai crede nimeni", a conchis ea, adăugând că în opinia sa o altă greşeală este numirea fostului ministru al justiţiei Florin Iordache în fruntea unei comisii create ad-hoc de revizuire a legilor justiţiei, comisie pe care Weber nu o consideră necesară.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.