Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber declară RĂZBOI TOTAL Guvernului: 'O consider de o gravitate extremă! Miercuri o vom trimite la CCR'

Inquam Photos / Octav Ganea
renate weber

Renate Weber a anunțat, luni seara, la Antena 3, că va ataca multe dintre ordonanțele de guvernul condus de Ludovic Orban în ultima ședință dinainte de moțiunea de cenzură. Prima pe care o va ataca Avocatul Poporului va fi ordonanța referitoare la privatizarea sănătății.

”Sunt cam opt sesizări care s-au înregistrat sau urmează să vină mâine-poimâine. Voi trimite la CCR Ordonanța privind legea sănătății. O consider de o gravitate extremă. Dreptul la sănătate e un drept fundamental. Avem dreptul de a primi asistență medicală la standarde corespunzătoare în unitățile de stat. Cred că miercuri o vom trimite la CCR.

Citește și: Vlad Voiculescu, candidat la Primăria Capitalei, despre ordonanța pe sănătate:La Ministerul Sănătăţii s-a inventat un săculeţ cu bani

Azi am trimis pe legea despre statutul cadrelor didactice. Sunt două aspecte pe care le considerăm neconstituționale. Primul vizează că este putere publică, nu instituție publică. Apoi urmează ordonanța privind alegerile. Am primit o primă sesizare de la UDMR și s-ar putea să mai primim niște sesizări. Înțeleg că urmează o sesizare legată de ordonanța ANAF și una despre legea achizițiilor publice, referitoare la statutul judecătorilor. Noi nu putem să atacăm tot pachetul de 25 de ordonanțe, trebuie să le vedem după publicarea în Monitorul Oficial. De exemplu, la ordonanța pe sănătate într-un fel a intrat în ședința de guvern și altfel a ieșit din ședința de guvern.”, a declarat Renate Weber.

Citește și: Marcel Vela a izbucnit, în timpul audierilor: Este un ordin! N-a fost nicio eroare, oameni buni! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.