Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber, despre revenirea în ALDE: În sfârşit, acasă

renate weber

Eurodeputata Renate Weber si-a explicat marti, într-o postare pe Facebook, decizia de a parasi grupul PPE (Partidul Popular European) din Parlamentul European (PE) pentru a reveni în grupul ALDE (Alianta Democratilor si Liberalilor pentru Europa).

În mesajul postat, Renate Weber raspunde criticilor cu privire la reîntoarcerea ei în grupul liberal la numai o zi dupa ce Klaus Iohannis a câstigat alegerile prezidentiale. 'Oricine are dreptul sa fie suparat pe mine si sa faca reprosuri, dar îmi displac insultele si, în general, prezumtia ca în spatele oricarei actiuni 'o fi ceva murdar'', afirma ea, negând ca ar avea ceva 'de câstigat', întrucât în PE 'negocierile pentru functii, comisii, delegatii se fac la început de mandat', iar atunci era membra a grupului ALDE.
'Revenirea la grupul liberalilor îmi aduce o mare multumire sufleteasca pentru ca revin, în sfârsit, acasa si îmi pot asuma public adevarata mea identitate: de liberal, de aparator al drepturilor omului, al drepturilor femeilor, al secularismului, al egalitatii, al mediului. Voi lua pozitii publice pe aceste teme, chiar daca unii vor fi nemultumiti, pentru ca nu toti gândim la fel si nu toti ne asumam aceleasi cauze', îsi motiveaza Renate Weber în continuare decizia luata.
Ea a raspuns si la întrebarea de ce nu a plecat din ALDE imediat dupa alegerile europarlamentare. 'Nu am dorit si nu doresc ca prin gesturile si actiunile mele sa contribui la întretinerea unor astfel de atacuri. Daca as fi trecut la ALDE atunci, as fi facut exact acest lucru. În plus, nu l-as fi putut sustine pe Klaus Iohannis, nu as fi putut face campanie pentru el. Asa am crezut ca e bine sa fac si asa am facut', explica eurodeputata româna. 'O data alegerile terminate, cu atât mai mult cu cât Klaus Iohannis a câstigat, am considerat ca e timpul sa revin la grupul politic ale carui valori le împartasesc', conchide Renate Weber, apreciind ca mandatul ei în cadrul PE acum 'începe cu adevarat'.
Grupul liberalilor din Parlamentul European a anuntat luni ca eurodeputata Renate Weber a revenit în rândurile sale.
AGERPRES

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.