Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber îi răspunde tăios lui Ludovic Orban: 'Iertați-mă, dar este năucitor!'

Renate Weber

Avocatul Poporului, Renate Weber, i-a dat miercuri o replică liderului PNL Ludovic Orban după ce acesta a acuzat-o că a pus în pericol viața și sănătatea cetățenilor prin contestarea la CCR a unor restricții din pandemie.

Citește și: Tot ce trebuie să știi despre certificatul de imunitate care va fi introdus în Uniunea Europeană: Valabilitate, cost, tipuri de teste și vaccinuri acceptate

„E mare pacat cand un presedinte de partid, presedinte al Camerei Deputatilor, a treia functie in stat, se joaca pur si simplu cu cuvintele. Nu mai spun ca insulta. De fapt reprosul pe care ni l-a facut este ca am atacat la CCR niste legi si ordonante de urgenta si prin asta as fi pus in pericol viata oamenilor. Iertati-ma, dar este chiar naucitor! La CCR acele actiuni pe care le-am facut au fost admise cu unanimitate de voturi. Deci cum sa spui ca Avocatul Poporului a pus in pericol viata oamenilor?”,  a declarat Renate Weber la Antena 3.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat miercuri că s-a discutat în coaliţia de guvernare ca propunerea pentru funcţia de Avocat al Poporului să fie o persoană neînregimentată politic. Întrebat ce i se reproşează actualului Avocat al Poporului, Renate Weber, pe care coaliţia vrea să o revoce din funcţie, Orban a spus că aceasta a încălcat foarte multe articole din Constituţie.

"De exemplu, a pus în pericol viaţa şi sănătatea cetăţenilor, că a considerat spitalele şi cadrele medicale centre de detenţie. Vreţi să vă mai spun de mulţimea de acţiuni, după părerea mea, care au ieşit din cadrul constituţional şi legal? De altfel, solicitarea se va discuta în cadrul Comisiilor juridice reunite şi acolo (...) o să existe o argumentaţie suplimentară faţă de argumentaţia conţinută în solicitarea de revocare", a menţionat acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.