Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renate Weber RĂMÂNE Avocatul Poporului: Anunțul făcut de Kelemen Hunor

B1.ro
Renate Weber

Renate Weber este greu de demis din funcția de Avocat al Poporului! Kelemen Hunor, vicepremier și președinte al UDMR, a anunțat că, până în toamnă, Weber nu va fi schimbată.

”Vom respinge raportul la Avocatul Poporului şi la CNA. Celelalte două rapoarte vor fi votate, vor fi susţinute de grupurile noastre.Mâine se respinge raportul şi urmează o altă şedinţă când se va decide ce se va întâmpla cu Avocatul Poporului şi după aceea o altă şedinţă, probabil undeva în septembrie, că în iunie nu ai cum să faci, în care, după audierile în comisiile de specialitate, se votează Avocatul Poporului. Deci suntem departe de a veni cu nume, cu prenume în acest moment. Atât pot să vă spun ce se va întâmpla mâine. (...) Domnul Fabian, da, e o variantă, dar nu am discutat şi vom discuta în continuare când va veni momentul.”, a spus Kelemen Hunor.

Comisiile juridice ale Parlamentului au decis să propună plenului reunit revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului.

PNL a depus în 22 iunie 2020 la conducerile celor două Camere ale Parlamentului, o solicitare de sesizare pentru convocarea Comisiilor juridice în vederea revocării lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, considerând că aceasta, prin acţiunile sale, şi-a depăşit competenţele legale.

Conform Legii de organizare şi funcţionare a instituţiei Avocatul Poporului, mandatul Avocatului Poporului încetează înainte de termen în caz de demisie, revocare din funcţie, incompatibilitate cu alte funcţii publice sau private, imposibilitate de a-şi îndeplini atribuţiile mai mult de 90 de zile, constatată prin examen medical de specialitate, ori în caz de deces.

Revocarea din funcţie a Avocatului Poporului, ca urmare a încălcării Constituţiei şi a legilor, se face de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

Actualul Avocat al Poporului, Renate Weber, a fost numită în funcţie în iullie 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.