Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renault va alege un partener pentru noul Twingo electric la începutul lui 2024

renault

Grupul auto francez Renault intenţionează ca, la începutul anului următor, să aleagă un partener cu care să dezvolte noul model Twingo electric iar grupul german Volkswagen se numără printre firmele avute în vedere, au dezvăluit două surse din apropierea acestui dosar pentru Reuters.

Renault a confirmat că poartă discuţii cu mai mulţi constructori auto în vederea unui posibil parteneriat dar nu a dorit să comenteze cu privire la numele constructorilor sau calendarul discuţiilor, potrivit Agerpres.

Sursele citate de Reuters au precizat că proprietarul Dacia poartă discuţii cu grupul german Volkswagen cu privire la un posibil parteneriat pentru noul model Twingo electric. Una dintre surse a adăugat că Renault intenţionează să ia o decizie cu privire la viitorul partener încă din acest an.

Luna trecută, Renault a anunţat că va lansa un nou Twingo electric, denumit Legend, care se va comercializa pentru mai puţin de 20.000 de euro iar directorul financiar Thierry Pieton a spus că obiectivul este democratizarea pieţei automobilelor electrice.

Între timp, în luna martie a acestui an, Volkswagen a prezentat detaliile unui automobil electric cu un cost de 25.000 de euro, aflat în faza de dezvoltare, care ar urma să fie lansat până în 2025, să aibă o autonomie de 450 de kilometri şi să poată fi încărcat de la 10% până la 80% în aproximativ 20 de minute. La acea dată, Volkswagen a anunţat că lucrează şi la un vehicul de 20.000 de euro dar nu a oferit alte informaţii.

Săptămâna trecută, cotidianul german Handelsblatt a dezvăluit că Volkswagen discută cu potenţiali parteneri, printre care se numără şi constructorul auto francez Renault, cu privire la o cooperare pentru dezvoltarea maşinii sale electrice de 20.000 de euro, într-un context în care rivalii încearcă să producă mai multe automobile electrice accesibile.

Potrivit unui studiu al firmei de consultanţă JATO Dynamics, în prima jumătate a acestui an preţul mediu de comercializare a unui automobil electric în Europa a fost de peste 65.000 de euro, comparativ cu 31.000 de euro în China.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.