Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Renzi demisionează dacă reforma sa constituţională 'pică' la referendum

Premierul italian Matteo Renzi a sugerat luni că este posibil să demisioneze în cazul unui eşec în urma referendumului privind reforma constituţională, relatează Reuters.

Întrebat într-un interviu ce va face dacă la referendumul din 4 decembrie va câştiga tabăra 'nu', cea care susţine menţinerea rolului Senatului şi al guvernelor regionale, el a declarat: 'Dacă trebuie să stau în parlament şi să fac ceea ce a făcut toată lumea înaintea mea, atunci acest lucru nu mi se potriveşte'.

Citeşte şi: Două state NUCLEARE sunt la un pas de război deschis

Sondajele de opinie indică faptul că premierul italian în vârstă de 41 de ani ar putea pierde referendumul. În cazul în care ar câştiga tabăra 'da', s-ar reduce rolul Senatului şi s-ar diminua puterile guvernelor regionale.

La începutul acestui an, premierul Italiei a afirmat în mod repetat că va demisiona în cazul unei înfrângeri. Mai recent, el a subliniat că discuţia despre propriul viitor politic a distras atenţia de la beneficiile reformei.

Potrivit analiştilor politici, dacă Matteo Renzi demisionează după un vot 'nu' la referendum, ar urma să fie organizate alegeri anticipate în 2017, cu un an înainte de alegerile la termen. Referendumul a sporit şi divergenţele din sânul Partidului Democrat (PD), din care face parte Renzi, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.