Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reparații care în România iau zeci de ani, se fac pe bandă rulantă în Ucraina: Pentru ele, se impun restricții de energie

safenews.md
energie electrica

Valul de frig din Ucraina determină „restricții suplimentare" la utilizarea energiei electrice, anunță autoritățile ucrainene.

Scăderea temperaturilor în Ucraina în această săptămână a determinat compania națională de electricitate, Ukrenergo, să introducă noi restricții, potrivit CNN.

Restricțiile suplimentare de consum sunt necesare deoarece „din cauza valului de frig, consumul de electricitate este în creștere, ceea ce duce la o creștere a încărcăturii echipamentelor și la un deficit de electricitate în sistemul energetic", aanunțat Ukrenergo prin intermediul unui comunicat, scrie Mediafax.

Întreruperile zilnice de energie electrică de urgență au început în urmă cu câteva săptămâni. Acestea au continuat marți, cu întreruperi planificate în regiunile Kiev, Cernihiv, Cerkasy, Jitomir, Sumî, Harkov și Poltava, precum și capitala Kiev.

„Lucrările de reparații și restaurare continuă non-stop. Vă rugăm să nu uitați de necesitatea de a consuma energia electrică cu moderație! Acest lucru ne va permite [să] aplicăm mai puține restricții menite să prevină întreruperile de curent și, de asemenea, va permite inginerilor energeticieni să se concentreze asupra reparațiilor instalațiilor avariate, de care depinde alimentarea cu energie electrică a unor regiuni întregi”, a precizat Ukrenergo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.