Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPER organizează un protest săptămânal faţă de pachetul de măsuri fiscale; primul - luni, de la ora 18,00

caleaeuropeana.ro
Dragoş Pîslaru

Reprezentanţii REPER vor organiza un protest săptămânal faţă de pachetul de măsuri fiscale, în numele antreprenorilor, primul fiind programat luni, de la ora 18,00, în Piaţa Victoriei.

"Economia şi antreprenorii vor fi distruşi în perioada următoare. Noi lansăm acest apel la un protest public care să spună lucrurilor clar pe nume. Nu se poate să ne fure, pentru ca apoi să existe baroni cum e Buzatu care să ia şpăgi din contracte publice. Nu putem ignora aceste legături şi nu putem decât să constatăm ce se întâmplă de fapt în PSD şi pentru ce vor mai mulţi bani, pentru ce vor să jupoaie antreprenorii şi să crească taxele. Avem inclusiv astăzi un prim protest important în Piaţa Victoriei", a declarat, la Parlament, europarlamentarul Dragoş Pîslaru, copreşedinte REPER.

El a invitat şi partidele de opoziţie la acest protest şi a anunţat că REPER este gata să meargă până acolo încât să sugereze o grevă fiscală, "pentru că astfel de comportament din partea Guvernului este inacceptabil". "Greva fiscală ar putea să arate Guvernului că nu face ce vrea şi că ţara nu este o moşie PSD - PNL. Este ceva ce luăm în considerare foarte serios şi o să discutăm cu partenerii sociali, pentru că aşa se cade, cu sindicatele, cu patronatele, cu societatea civilă în perioada următoare", a adăugat Pîslaru.

Deputatul Cătălin Teniţă, organizatorul acestui protest, a precizat că vor exista, în fiecare 25 ale lunii, atât în Piaţa Victoriei, cât şi în pieţe ale altor oraşe, acţiuni, iar cei interesaţi îşi pot aduce plângerile.

"Pe data de 25 ale lunii, antreprenorii şi contabilii lor plătesc taxe. Vă spun că am fost antreprenor 20 de ani. Şi în ziua aia te întrebi un singur lucru: Ce îţi dă statul la schimb pentru toţi banii ăia pe care îi plăteşti şi pe care îi foloseşti pentru serviciile publice, în teorie, dar în practică ajung la domnul Buzatu sau la alţi 'Buzaţi' de felul ăsta. (...) Antreprenorii, micii antreprenori de foarte multe ori nu sunt consultaţi şi, dacă ne uitam la istoria acestei legi, a acestor proiecte din ultimele trei luni, vedeam că (...) zona micilor antreprenori şi a persoanelor fizice autorizate a fost din ce în ce mai lovită. De acum, pe 25 ale lunii, vom fi în fiecare lună în Piaţa Victoriei, dar şi în alte pieţe din alte oraşe, cu birourile noastre şi cu pupitrele noastre, şi antreprenorii, persoanele fizice, consumatorii, oamenii din zona privată pot veni să-şi pună plângerile", a explicat deputatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.