Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPER vrea să-l exmatriculeze pe Sorin Cîmpeanu din Guvern: 'Impostura nu are ce căuta la Educație'

ciolos reper

REPER inițiază o moțiune simplă împotriva lui Sorin Cîmpeanu, ducând în Parlament „dorința celor aproape 40.000 de cetățeni revoltați care au semnat o petiție pentru demiterea” acestuia. Moțiunea vine după ce a USR împotriva lui Virgil Popescu.

REPER îndeamnă deputații celorlalte partide parlamentare care consideră că Sorin Cîmpeanu nu mai poate rămâne ministru să se alăture acestei inițiative pentru a putea fi depusă și dezbătută de urgență.

Numele moțiunii inițiate de REPER este ”Impostura nu are ce căuta la Educație, ministrul Cîmpeanu trebuie exmatriculat din Guvern”.

„Cifrele din educație din ultimul deceniu sunt dezastruoase: abandonul școlar și analfabetismul funcțional au atins cote nemaiîntâlnite în istoria noastră recentă, universitățile românești s-au prăbușit în clasamentele internaționale, iar fabricile de diplome au explodat inclusiv cu contribuția ministrului Cîmpeanu în primul său mandat. Acum vrea să-și definitiveze opera prin legiferarea imposturii, bulversarea completă a ierarhiilor și impunerea unei viziuni dezastruoase. Peste toate acestea, Sorin Cîmpeanu dă dovadă de aroganță și jignește intelectuali, universitari și părinți prin declarații lipsite de un minim bun-simț arătând că nu poate conduce o dezbatere autentică despre viitorul învățământului românesc. Reamintim și că peste 150 din cei mai importanți intelectuali ai României au semnat o scrisoare prin care semnalează gravele probleme și derapaje din proiectele de legi care pot bulversa următoarele generații de elevi și studenți. REPER susține o reformă a învățământului românesc dar nu poate accepta impunerea unei viziuni înguste și retrograde cu impact major asupra copiilor României”, transmite formațiunea politică.

În altă ordine de idei, președintele USR, Cătălin Drulă, a anunțat că în noua sesiune parlamentară USR va ataca „miniștrii gropari ai țării, începând cu Virgil Popescu”.

USR a depus joi o moțiune simplă împotriva ministrului Energiei.

„România are azi o ultimă șansă să evite o criză economică dureroasă. PNL și PSD trebuie să se trezească din beția puterii și a risipei banului public la rețelele de partid. Misiunea unui guvern este să protejeze oamenii. PNL și PSD au arătat că nu vor asta. Acest guvern trebuie să lucreze pentru oameni sau să plece”, a spus Cătălin Drulă, președintele USR.

Potrivit acestuia, vor mai urma moțiuni sesiunea aceasta pentru a împiedica, de exemplu, falimentul total al învățământului românesc sau artificii fiscale și în domeniul muncii care distrug economia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.