Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Repetent la vaccinare, județul condus de Ilie Bolojan închide încă 12 centre de vaccinare și mai rămân doar 13

News.ro
Ilie Bolojan

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Bihor a anunţat vineri că începând de luni, 14 februarie a.c., se vor închide 12 centre de vaccinare în judeţ, din care cinci în Oradea, şi vor rămâne funcţionale alte 13 centre fixe, din care şase în municipiul reşedinţă de judeţ.

Măsurile de închidere au fost luate având în vedere solicitarea Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea Împotriva SARS-CoV-2 şi în urma analizei activităţii de vaccinare în centrele de vaccinare fixe din judeţul Bihor, pentru utilizarea raţională, proporţională şi justificată a resurselor angrenate în campania de vaccinare, se arată într-un comunicat al DSP.

Potrivit comunicatului comun zilnic al Prefecturii şi DSP Bihor, în ultimele 24 de ore au fost 283 de persoane vaccinate în judeţ, totalul persoanelor vaccinate cu schema completă fiind de 213.772, iar numărul celor vaccinate cu doza 3 (booster), 66.254. S-au înregistrat 89 de cazuri cu reacţii adverse.

Din totalul dozelor de vaccinuri primite în judeţul Bihor, 471.979, au fost administrate 448.630, pierderile fiind cuantificate la 16.751 doze.

Pandemia de COVID-19 este, potrivit raportărilor zilnice, pe un trend descendent, înregistrându-se mai puţine noi infectări. Autorităţile au informat vineri că în ultimele 24 de ore au fost descoperite 483 de îmbolnăviri, după efectuarea a 1.819 teste.

Bilanţul îmbolnăvirilor a ajuns la un total de 74.170 de la începutul pandemiei, dintre care 67.441 s-au încheiat cu vindecări, cu 2.995 mai multe decât în ziua precedentă.

În prezent în judeţ sunt 3.989 persoane infectate, dintre care 48 sunt internate, în stare gravă, în secţiile ATI ale spitalelor Municipal, Pelican şi Judeţean din Oradea. Totalul deceselor de la începutul pandemiei a ajuns la 2.740.

În judeţ, în ce priveşte incidenţa cazurilor pe localităţi, cea mai mare continuă se înregistrează în Sântandrei, unde sunt 34,86 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori, în Paleu - 30,3/1.000 şi în Oradea - 28,42 la mie, în reşedinţa de judeţ fiind 6.387 persoane infectate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.