Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replică dură a Brai-Cata SRL după ce i-au fost blocate conturile: Președintele PSD Hunedoara pare mai mult angajatul Supercom decât președinte de CJ

Ziar de Hunedoara
gunoaie Hunedoara

Autorităţile din Hunedoara au avut, duminică, la sediul Prefecturii, o întâlnire de urgenţă în care s-a decis solicitarea acordului Ministerului Afacerilor Interne pentru declararea stării de alertă, din cauza suspendării serviciului de salubrizare în 61 de localităţi din judeţ, între care şi municipiile Deva, Hunedoara, Haţeg, Orăştie. Firma care prestează acest serviciu a anunţat că îşi va întrerupe activitatea deoarece are de încasat aproape 14 milioane de lei de la primării, iar Consiliul Judeţean i-a blocat conturile pentru neachitarea redevenţei. Totodată societatea anunță că se va adresa instanțelor de judecată pentru rezolvarea situației pe care o consideră a fi cu iz politic și interese personale.

"SC Brai-Cata SRL sistează, începând de azi, serviciile de salubrizare în Zonele 1 Brad, 2 Haţeg şi 3 Centru ale judeţului Hunedoara, fiind în imposibilitate de a presta acest serviciu, după ce Consiliul Judeţean Hunedoara a indisponibilizat prin poprire toate conturile bancare ale societăţii, ca urmare a neachitării redevenţei. De cealaltă parte, compania de salubritate are de încasat de la unităţile administrativ-teritoriale (UAT) din cele trei zone datorii cumulate în valoare totală de 13.986.645,27 de lei”, se arată într-un comunicat de presă al companiei de salubrizare.

Reprezentanții societății susțin că i-au fost blocate conturile de către Consiliul Județean Hunedoara pentru suma de 7,6 mil RON după ce societatea Brai-Cata, începuse să plătească. Doar săptămâna trecută a plătit 6,5 mil RON. De altfel datoriile UAT-urilor către Brai-Cata de la începutul contractului ar fi de 34.500.000 RON, din care au fost recuperai prin executare silită doar 14.000.000 RON.

Mai mult, conducerea Brai-Cata susține că la mijloc a de de fapt un interes - înlocuirea lor cu o altă firmă, prietenă a șefului Consiliului Județean Hunedoara, Laurențiu Nistor, pe care îl atacă dur:

”În urmă cu câteva luni la rugămințile  aceluiași Laurențiu Nistor, firma Brai Cata a suspendat executarea popririlor emise pe conturile primăriilor pentru neplata prestației. Tocmai pentru ca Vasile Nistor să ajunga în situația de acum în care Consiliul Județean să blocheze conturile firmei Brai Cata pentru neplata redevenței, deși are de încasat o sumă de aproximativ două ori mai mare. După modul în care acționează președintele PSD Hunedoara pare mai mult angajatul firmei Supercom decât președintele Consiliului Județean de unde trebuie să păstorească interesele cetățenilor județului. Unul dintre acestea fiind și asigurarea ridicării gunoiului în prag de sărbători.”, transmite conducerea societății.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.