Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replică din PSD după ce mediul de afaceri a propus Guvernului cota unică: 'Câteva întrebări de bun simț'

ziaruldevalcea.ro
sigla PSD

„Am constatat că în niciuna din țările de proveniență a investitorilor nu se aplică cota unică”, este replica PSD, după ce investitorii străini au cerut statului menținerea cotei unice.

„Mediul de afaceri, în special investitorii străini din România, susțin cota unică printr-o scrisoare semnată de asociații prestigioase. Curios din fire, am constatat că în niciuna din țările de proveniență a investitorilor nu se aplică cota unică. Și atunci pun câteva întrebări de bun simț: de ce se aplică impozitarea progresivă și nu cota unică în aceste state? Dacă avantajele cotei unice sunt atât de mari precum cele descrise în scrisoare, de ce sunt egoiști cu proprii cetățeni și nu insistă pe lângă propriile guverne să aplice cota unică? Sau echitatea socială, solidaritatea sunt valori importante în societățile de unde provin investitorii străini? Da, economia românească are foarte mare nevoie de investiții străine, mai ales de cele orientate către export, dar ele trebuie să contribuie echitabil la dezvoltarea unei economii de piață competitive”, transmite senatorul Stefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD.

Reacția social-democratului vine după ce investitorii străini au cerut statului un sistem de impozitare simplu și esențial pentru creșterea economică, care a adus prosperitate, a generat locuri de muncă, precum și reducerea reală a evaziunii fiscale, inclusiv a deficitului de încasare TVA, precum și reducerea cheltuielilor statului.

PNL a sprijinit fără dubii exact măsurile solicitate de mediul de afaceri, afirmă purtătorul de cuvânt al PNL, deputatul Ionuț Stroe: „Ele au funcționat și le vom susține și mai departe pentru că oferă o perspectivă pozitivă pentru economie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.