Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replică din străinătate, de la un membru al Sfântului Sinod, după ce Cristian Tudor Popescu i-a numit 'vite' pe ortodocși: 'Simptom al cancerului necredinței'

Episcopul Macarie al Europei de Nord

Cristian Tudor Popescu i-a numit ”vite” pe ortodocși, ”șarlatan” pe Patriarhul Daniel, iar moaștele sfinților a promit eticheta de ”hoituri”. Din Suedia, de la Stockholm, Preasfințitul Macarie, episcopul Europei de Nord, țări în care ateii sunt majoritari, dă o replică elegantă atacurilor jurnalistului.

”Aceste atacuri și nedemne lovituri sunt semnul cel mai clar că suntem pe drumul cel bun, iar Biserica nu și-a pierdut vocația sa profetică”, le transmite, în cuvântul său de întărire sufletească, credincioșilor ortodocși episcopul Macarie.

Citește și: Rareș Bogdan, mesaj nemilos: ‘Ticăloșia, corupția, lenea, nepăsarea, incompetența trebuie combătute fără milă și sancționate aspru’

”Iată, cum cad măștile!

Preaiubiții mei, a venit acel moment în care ne aducem aminte de cuvântul Mântuitorului din Evanghelie: „Nu este sluga mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine, şi pe voi vă vor prigoni”. (Ioan 15, 20)

Ura viscerală a cunoscuților influențatori ai opiniei publice care au reacționat la predica Părintelui Patriarh Daniel de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, nu este, dragii mei, doar un oarecare incident izolat sau scandal de presă. Este un simptom al cancerului necredinței și o reacție instinctivă a celor care, supuși tatălui minciunii, simt că-i arde adevărul.

Citește și: Ludovic Orban, mesaj îngrijorător pentru români: ‘Ne confruntăm cu o creştere a numărului de cazuri, nu o negăm’

Iată, cum cad măștile! Sub pretextul criticii, se aruncă invective și se linșează moral credincioșii, laolaltă cu păstorul lor. De când constituie pentru un jurnalist stigmatizarea noastră ca „vite” amăgite de un „șarlatan”, argument și gândire critică?

Paradoxal, pentru noi, aceste atacuri și nedemne lovituri sunt semnul cel mai clar că suntem pe drumul cel bun, iar Biserica nu și-a pierdut vocația sa profetică. E adevărat, e un drum strâmt și anevoios. Însă este drumul crucii și este mântuitor. Vai de cei care aleg ca, alături de mulțimile întărâtate, să arunce cu vorbele ca și cum ar fi pietre și să își calomnieze semenii lor pentru credința lor.

Citește și: FOTO Clotilde Armand, destăinuire după prima zi de lucru la Primăria Sectorului 1: Am găsit un distrugător de hârtie și un baston de polițist local

Sus să avem inimile! Și să ne rugăm pentru patriarhul nostru și pentru toți păstorii: ierarhi, preoți și diaconi, pentru cinul monahal și pentru poporul cel binecredincios, precum și pentru vrăjmașii noștri, căci, asemenea lui Saul din Tars, nu știu ce fac și nici în ce țepușă izbesc cu piciorul (cf. Faptele Apostolilor 9, 5).”, scrie Preasfințitul Macarie al Europei de Nord.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.