Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica dură a lui Călin Popescu Tăriceanu pentru Nelu Tătaru: 'Nu, tată, nu toți suntem vinovați!'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Călin Popescu Tăriceanu

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu a transmis, luni, că dezaprobă afirmația ministrului Sănătății, Nelu Tătaru legată de cine sunt vinovații pentru incendiul de la spitalul județean de urgență Piatra Neamț.

Citește și: CTP, reacție la scrisoarea virală a lui Mircea Dinescu: Am obosit de atâta urâciune și mizerie umană

„În încercarea lor ticăloasă de a mușamaliza tragedia de la Piatra Neamț, Ministrul Tătaru lansează pe piață teoria: „pentru accidentul de la Piatra Neamț toți suntem de vină”. Nu, tată, nu toți suntem vinovați! Nu toți suntem miniștri ai sănătății, nu toți am împrumutat 110 miliarde de lei cu promisiunea de a ne lupta cu epidemia, nu toți ne-am pus neamurile și lipitorii de afișe din partid în funcția de manageri de spital! Nu noi am ținut spitalul din Lețcani închis doar ca să puteți voi să-l deschideți după ce candidatul PNL la Consiliul Județean Iași își câștigă scaunul. Dacă nu ați fi pus bețe în roate deschiderii acelui spital, 11 români probabil ar fi astăzi în viață! Deci, fiți bărbați și asumați-vă responsabilitatea morală pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamț! Tensiunea din țară este atât de mare încât poate fi tăiată cu cuțitul și normalitatea nu va reveni atâta timp cât guvernul Orban va fi la Palatul Victoria!”, a scris Călin Popescu Tăriceanu, pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, duminică, întrebat fiind dacă se simte vinovat pentru ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, că vinovăţia aparţine tuturor deoarece "am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală".  "Pentru situaţia de 30 de ani, şi pentru autorităţile locale şi neimplicare cred că suntem vinovaţi toţi din această ţară, nu numai sistemul medical şi nu numai autorităţile locale, fiindcă am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală", a afirmat Tătaru, la Leţcani.

Un număr de 10 pacienţi cu COVID-19, internaţi în secţia ATI a SJU Piatra-Neamţ, au murit într-un incendiu care a izbucnit, sâmbătă seara, în unul dintre saloane. Doi medici şi două asistente au fost răniţi în incendiu, unul dintre medici fiind transferat la un spital din Belgia

Premierul Ludovic Orban a precizat luni că "întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individuali pentru fiecare nerealizare", referindu-se astfel la declaraţia ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, care a vorbit despre o vinovăţie colectivă în ceea ce priveşte tragedia de la Spitalul din Piatra Neamţ.

"Într-un moment dificil, a făcut o declaraţie (n.r. - ministrul Sănătăţii). Întotdeauna există responsabili, există vinovaţi individuali pentru fiecare nerealizare. Din punctul meu de vedere acum, în schimb, treaba noastră este să rezolvăm toate problemele, să asigurăm reducerea numărului de infectări, prin respectarea normelor de protecţie sanitară, să asigurăm tratarea pacienţilor care se îmbolnăvesc şi să găsim soluţii pentru orice situaţie care apare, inclusiv soluţia de a putea realiza rapid orice lucrare e necesară, de modernizare, de reparaţii, pentru a putea conferi siguranţă în secţiile de Terapie Intensivă - siguranţă care este oricum în secţiile de Terapie Intensivă. Nu trebuie judecate toate secţiile de Terapie Intensivă după ceea ce s-a întâmplat la Piatra Neamţ, dar vrem să ne asigurăm o dată în plus şi mai mult decât atât, să sprijinim managementul spitalelor, pentru a putea asigura toate dotările şi lucrările necesare în secţiile de Terapie Intensivă", a arătat premierul, după o întâlnire la MS

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.