Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPLICA - FULGER a procurorului DNA, după solicitările avocaților din dosarul lui Liviu Dragnea

evz.ro
dragnea

Reacție dură a procurorului DNA în cazul solicitărilor făcute de apărarea lui Liviu Dragnea în dosarul DGASPC Teleorman, în care se cere amânarea sentinței și o posibilă rejudecare a procesului.

Citește și: `Coordonatorul` susținătorilor lui Dragnea de la ÎCCJ, DEZLĂNȚUIRE la adresa lui Augustin Lazăr: 'Torționar'

Procurorul DNA a cerut în timpul procesului  respingerea ca inadmisibile a cererilor apărării lui Dragnea ."Art 421 CPP alin 2 litera a, care ar restrânge dreptul la aparare, e inadmisibilă în raport de premisa de la care pornește apărarea, că instanța de apel ar fi limitată. Cererea de probatorii a fost mult mai amplă, iar respingerea unor probe nu poate face obiectul asupra sesizării CCR. Se tinde spre o modificare a textului de lege.

Privind a doua execuție 420 alin 11 ar fi avut legătură până am precizat că renunțăm la cererea schimbării de încadrare juridică. Este inadmisibilă.

Adresa privind disjungere în cazul Alesu, nu e admisibilă. Credibilitatea nu e un criteriu prevăzut de lege.

Privind excepția de nelegalitate , nu are legătură cu judecarea cauzei în apel. Ipoteza este publicarea incompletă pe site ICCJ a unor hotărâri, nu poate dezlega apelul cu care e învestită ICCJ și nu are caracterul unei chestiuni prealabile. Nici nu a făcut dovada indiciilor care sta la baza suspiciunii de modalitate obscură a modificării completului de judecatăȚ, a spus procurorul DNA.

Cu privire la cererea referitoare la incidența hotărârii CSM privind pensionare, procurorul DNA a spus că "Instanta de apel nu poate evalua incidenta unei astfel de cereri. Nu are corespondent în codul de procedură penală".

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.