Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica Guvernului după acuzaţiile USR privind o Ordonanţă de Urgenţă elaborată în secret

Inquam Photos / Octav Ganea
Nicolae Ciuca guvern sedinta

Ministerul Proiectelor Europene răspunde acuzaţiilor USR privind existenţa unei Ordonanțe de Urgență secretă referitoare la fondurile UE, precizând că actul normativ va fi prezentat când va avea ”o formă suficient de matură”, informează News.ro.

„Ministerul Investişiilor şi Proiectelor Europene lucrează in prezent la un act normativ care a fost supus consultărilor tuturor structurilor de gestiune şi control al fondurilor europene desemnate ca responsabile de gestionarea celor 16 programe operaţionale aferente perioadei de programare 2021-2027. Actul normativ o să fie pus în consultare publică atunci când o să aibă o formă suficient de matură în acest sens, respectând toate procedurile legale şi de tehnica legislativă. Nici nu s-a adus în discuţie introducerea în Guvern în cursul şedinţei din 28 decembrie”, a transmis ministerul condus de Marcel Boloş.

USR a acuzat marţi că ministrul PNL Marcel Boloş vrea să adopte în şedinţa de guvern de miercuri o ordonanţă de urgenţă elaborată în secret, care ar trebui să reglementeze domeniul fondurilor europene 2021 - 2027, câteva zeci de miliarde de euro. Potrivit USR, ”Ordonanţa ar fi trebuit să apară pe siteul MIPE, în consultare publică, dar nu a fost publicată. Mai grav, ordonanţa va fi o surpriză şi pentru ceilalţi miniştri pentru că a fost scrisă de un grup secret”.

”Ordonanţa secretă de la Fonduri va provoca probleme uriaşe. În loc să simplifice şi să descentralizeze fondurile europene regionale, Boloş vine cu o ordonanţă care dictează la nivel de lege cum arată formularele, cum sunt ghidurile, ce culoare să aibă hârtia igienică şi cât să fie dantela de la perdea la fiecare agenţie de dezvoltare independentă. De fapt, lui Marcel Boloş îi este frică să semneze ordine de ministru pentru a rezolva problemele şi atunci emite OUG-uri pe bandă rulantă, pentru că aşa nu răspunde pentru nimic”, a susţinut Cristian Ghinea, coordonatorul Departamentului de Politici Publice al USR şi fost ministru al Fondurilor europene.

Ordonanţa de urgenţă şi toate anexele au fost prezentate pe site-ul USR: https://www.usr.ro/2022/12/27/usr-publica-oug-ul-secret-care-ar-trebui-sa-fie-adoptat-maine-in-domeniul-fondurilor-europene/

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.