Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica lui Dodon acuzat de Sandu că și-a luat iPhone din banii statului

facebook.com
Igor Dodon

Fostul președinte al țării, Igor Dodon, și-ar fi cumpărat un iPhone de ultimă generație din banii statului a declarat Maia Sandu, invitată la emisiunea de la Știri.md.

"Eu folosesc telefonul meu. Spre deosebire de Igor Dodon, care și-a cumpărat în toamnă, din contul Președinției, cel mai scump model de iPhone. El l-a lăsat acolo, dar oricum a cheltuit banii statului.

Eu mi-am cumpărat singură telefon din banii mei, munciți cinstit. E un telefon pe care l-am cumpărat recent, atunci când am fost la Bruxelles", a spus Maia Sandu, fără să menționeze ce telefon mobil deține.

Drept replică, astăzi, Igor Dodon a declarat că cele anunțate de către Maia Sandu ar fi „manipulări de tip fake news”, scrie realitatea.md.

„Regretăm manipulările de tip fake news ale Președinției. Pentru a acoperi eșecurile în activitatea personală, dar și scandalurile în lanț legate de echipa milionarilor cu companii offshore de la Președinție, și achizițiile de flori și covoare pentru șeful statului, doamna Maia Sandu lansează minciuni în spațiul public legate de predecesorul său. Una dintre minciunile recente este despre un telefon mobil, care ar fi fost procurat de instituția prezidențială pentru fostul șef al statului. Această informație reprezintă un fals grosolan”, a comentat Dodon.

Astfel, Igor Dodon îi cere Maiei Sandu să dezmintă informația ori să prezinte probe despre existența unei astfel de achiziții.

„În mandatul prezidențial al domnului Igor Dodon, Președinția nu a procurat niciodată telefon mobil pentru șeful statului. În final, o îndemnăm pe doamna Maia Sandu să se concentreze pe problemele reale ale cetățenilor, care așteaptă soluții de la șeful statului, nu minciuni și bârfe pentru a acoperi, ca o perdea de fum, propriile scandaluri și eșecuri”, a mai adăugat Dodon.

Reamintim că și ex-președintele țării Igor Dodon este un mare amator al telefoanelor produse de compania americană Apple.

Igor Dodon a fost surprins în octombrie 2020 cu un telefon alb de model iPhone 11 Pro Max, care costa atunci circa 30.000 de lei, în condițiile în care salariul său de președinte era de 16.000 de lei lunar.

Președintele în exercițiu a evitat atunci să spună presei cât a plătit pentru vârful de gamă de la Apple lansat în 2019. Ulterior, Dodon s-a plâns că telefonul a fost spart de fiii săi.

Recent, liderul socialiștilor a apărut cu un alt telefon de la Apple, care pare a fi modelul X lansat în 2017. Totuși, fiindcă e deja considerat model vechi pe piață, telefonul e greu de găsit nou în magazinele din țară.

Astfel, iPhone-ul cu husă cu stema țării cu care Igor Dodon s-a filmat în recenta sa emisiune seamănă și cu telefoanele din gama XS (preț de la 14.000 de lei).

Totuși, conform dimensiunilor, telefonul din mâinile ex-președintelui pare a fi, cel mai probabil, un iPhone XS Max (preț de la 18.000 de lei).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.