Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replica lui Ghinea pentru Ciolacu: 'Comentariile Comisiei Europene despre PNRR sunt secrete'

gov.ro
ghinea cristian

Fostul ministru USR la fondurilor europene, Cristian Ghinea, transmite că întregul Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă, plus anexele, au fost publicate pe site-ul ministerului, doar comentariile Comisiei Europene fiind secrete, după ce liderul PSD Marcel Ciolacu a spus luni că Guvernul trebuie să desecretizeze toate documentele din PNRR și că este oportună constituirea unei comisii de anchetă pentru ca "toată lumea" să ştie ce conţine acest plan.

„Uite la Ciolacu. Ditamai șeful de Parlament a amenințat azi pe hol că îmi arată el mie că am secretizat PNRR-ul, face Comisie de anchetă. Adineauri, s-a dus la Ghiță TV să arate dovada. DOVADA.

1. PNRR l-am publicat noi, complet, singurul guvern care a publicat toate anexele. Înainte de a fi gata, am mers de 3 (trei) ori în Parlament. Am invitat pesediștii la minister să îl consulte. Ei nu au făcut asta cu celelalte programe de fonduri europene, cu nici unul dintre ele. TOT PNRR se găsește încă pe site-ul ministerului: aici. Așa se și numește fișierul și linkul, PNRR Complet: https://mfe.gov.ro/pnrr-complet/. Complet, bă, Marcele.

2. Marea dovadă a lui Ciolacu sunt câteva notițe scrise parțial de mine parțial de un secretar de stat unde stabileam cine are acces la comentariile Comisiei Europene. Comisia nu publică comentariile trimise oficial. După ce s-au scurs prin presă, cei de la Comisie au spus că nu ne mai trimit comentarii scrise. Ceea se îngreuna enorm procesul rapid de negocieri. Am anunțat de atunci, am zis-o eu în interviuri, că vom stabili circuitul hârtiilor astfel încât negocierile să meargă rapid: miniștri, secretari de stat, echipa PNRR din MIPE.

Deci, marea dovadă a lui Marcel că PNRR e secret nu se referă la PNRR, care e public tot, ci la comentariile Comisiei.

Boloș scurmă prin gunoaie la minister, disperat să îl țină Ciolacu ministru la rotativă și produce ”dovezi”.

Dar hai să ne punem la mințile lor odihnite. Vreau să râdem puțin de cei doi Marcei - Boloș și Ciolacu.

Dacă filosofia lui Boloș este că tot ce primește de la Comisie e public, mâine voi face o cerere de acces pe legea 544 pentru a primi toată corespondența primită de la Comisie pe Programele Operaționale. Potrivit indignării celor doi Marcei, ar trebui să fie publică. Dacă nu mi-o dă, va trebui să explice de ce nu e publică, publicului și în fața judecătorilor”, a scris Ghinea pe Facebook.

Acuzațiile lui Ciolacu

Marcel Ciolacu, a declarat, luni, că solicită Guvernului să desecretizeze toate documentele din PNRR.

"A trebuit să treacă un an şi jumătate când în sfârşit să ajungem cu toţii la concluzia că trebuie desecretizat PNRR-ul, aşa cum este peste tot în Europa. Nu există niciun stat european care are un program naţional de redresare şi rezilienţă pe care l-a ţinut la secret, vreun Guvern din această Europă. Eu o să-mi permit, până să cer în coaliţie, să cer Guvernului României să desecretizeze absolut toate documentele din PNRR şi o să am o discuţie cu liderii de grup. Cred că este oportun ca să avem o comisie de anchetă şi în sfârşit, poate şi prin intermediul acestei comisii, toată lumea, toţi românii şi toţi cei interesaţi să ştim odată pentru totdeauna ce conţine PNRR, pentru că nici în acest moment nu ştim ce este acolo", a afirmat Ciolacu, la Parlament.

El a susţinut că la Guvern există o "listă pentru spitale", făcută "numai şi numai după criterii politice".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.