Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Replici dure între Budăi și USR-iști pe eliminarea pensiilor speciale: 'Fermoar la gură ați avut cât ați fost la minister' / 'Ciucă are 18.000 de lei pensie'

Facebook
camera-deputatilor-plen

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), a avut luni, la dezbatarea moțiunii depusă împotriva sa în Camera Deputaților, un schimb de replici cu liderul USR, deputatul Cătălin Drulă, pe tema eliminării pensiilor speciale.

„Vreți să vorbim despre pensii speciale?! Atunci haideți aici la microfon și recunoașteți că ați fost doar populiști și demagogi! Veniți aici la tribună și spuneți-le oamenilor adevărul. Spuneți-le că ați avut prim-ministru, vice-prim-ministru și ministerul Justiției și nu ați mișcat un pai. Vedeți, domnule fost prim-ministru, dacă nu v-ați ascultat foștii colegi de partid cu alea 30 de zile?! Nu mai sunteți nici premier, nici președinte de partid. Fostul domn vicepremier este?! Este. De ce nu ați inițiat domnule ordonanță de urgență prin care să tăieți pensiile speciale?! Că parcă așa ați promis. Sau erau doar lozinci?! Stați că nu-l văd pe fostul ministru al Justiției. Da, este și dânsul în sală. Ia veniți aici domnule ministru și spuneți-ne ce pensii speciale ați eliminat dumneavoastră. Ah, niciuna?! Nici măcar nu ați avut curajul să vă atingeți de ele. Fermoar la gură ați avut cât ați fost la minister. Ați stat băgat sub birou de frică și acum vă dați viteaz și faceți zgomot”, a declarat ministrul.

„PSD este cel care a plafonat, prin OUG 59/2017, pensiile speciale, mai puțin pe cele ale magistraților, protejați de deciziile CCR. Ați fost la guvernare, domnilor, de ce nici măcar nu ați plafonat pensiile magistraților? Nu mai zic să le fi tăiat sau eliminat! Ați condus Ministerul Justiției și Ministerul Transporturilor! Cine v-a oprit să le tăiați pensiile speciale acestor categorii!?”, a adăugat Budăi.

Răspunsul lui Drulă:

  • „Politica dumneavoastră, a PSD și a PNL, este o politică de apărare a pensiilor speciale și a pensiilor nesimțite. Voi le-ați introdus, voi le-ați făcut nesimțite, voi le apărați și v-ați încurcat șireturile. Haideți să vorbim puțin cu cifre. Nicolae Ciucă are 18.000 de lei pensie. 18.000 de lei pensie specială.
  • Acum, nu știu dacă domnul Budăi știe, dacă l-aș suna la două noaptea și ar răspunde, dacă știe cât este pensia medie contributivă în România. Puțin sub 1.800 de lei. 1.775 de lei a fost această pensie în 2022, de zece ori mai mică decât pensia lui Nicolae Ciucă. Decât pensia specială a lui Nicolae Ciucă. Asta apără PSD și PNL. Asta apără domnul Budăi: pensiile speciale, cu prețul PNRR, cu riscul de pierdere a miliarde de euro, care ar fi pentru autostrăzi, pentru spitale, pentru școli. Dar ce contează? Pensia domnului Ciucă să trăiască!
  • Realitatea este că nu aveți nicio treabă cu social-democrația, ci cu cleptocrația. Totul pentru voi, pentru speciali și nimic pentru oameni. Iar PNL vă asistă, vă sprijină, vă încurajează și protejează pensia șefului lor”.

baba

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.