Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPORTAJ - Ce nu s-a văzut la TV la ceremonia de depunere a jurământului

20140305_180347
55. Miniștrii intră în sală, dar mulți dintre ei sunt pentru prima oară la Cotroceni și s-au grupat pe bisericuțe. Crainicul de la Cotroceni i-a pus rapid la punct și i-a aranjat în ordinea numerelor de pe tricou, adică după ordinea în care urmau să depună jurământul. În stânga președintelui Traian Băsescu mai rămăseseră o mână de miniștri, cei care nu și-au pierdut mandatul ca urmare a remanierii guvernamentale.  17 miniștri noi au depus jurământul la Palatul Cotroceni, iar micile momente amuzante sau cu încărcătură simbolică nu au lipsit din peisaj. Gabriel Oprea a făcut un adevărat maraton astăzi: demisionar din funcția de vicepremier, învestit ca ministru de Interne, din nou demisionar și în cele din urmă învestit din nou ca vicepremier și ministru de Interne. Gabriel Oprea pare să fi prins din zbor criticile aduse în presă. La ceremonia de la amiază, uitase să rostească jurământul cu mână pe Biblie sau pe Constituție. Ca să fie sigur că nu ratează momentul, acum a jurat cu jumătate de mână pe Biblie și cealaltă pe Constituție.

20140305_180134

Un al moment interesant al serii a fost cel în care a depus jurământul vicepremierul și ministrul Culturii, Kelemen Hunor. Liderul UDMR este de confesiune catolică, așa că a ales să jure cu mâna pe Constituție, însă la final a uitat să-și facă cruce după ce a rostit fraza de protocol ”Așa să-mi ajute Dumnezeu!”. N-apucaseră să rostească jurământul nici măcar 10 miniștri, că președintele Traian Băsescu și-a amintit că-l are în stânga lui pe Valeriu Zgonea, mai nou, clientul favorit al președintelui pentru ironii și atacuri subtile. Între cei doi a început o scurtă discuție, pe tema amenințărilor aduse de Zgonea președintelui Traian Băsescu. În discuție a intrat și premierul Victor Ponta, care s-a arătat amuzat de înțepăturile pe care cei doi oficiali și le aruncau.

20140305_181527

  Cel mai emoționat pare să fi fost Ministrul pentru românii de pretutindeni. În momentul în care crainicul i-a rostit întreg numele, Bogdan-Dragoș-Aureliu Marian-Stanoevici, acesta îi făcea semn să termine mai repede. Chiar și la jurământ l-au copleșit emoțiile. Deși este actor de meserie și auzise același jurământ rostit de 15 ori înainte, tot a greșit un cuvânt, rostitnd ”populației”, în loc de ”poporului român”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.