Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

REPORTAJ - Cel mai bine păzit SECRET al PNL

La PNL, orice zi de vot începe cu un aer mormântal. Dimineața, nimeni nu se agită pentru că atunci merg la vot oamenii de stânga, iar liderii PNL își prelungesc somnul de frumusețe. La fel a debutat și ziua alegerilor locale din anul Domnului 2016.

Spre amiază, când toți ne așteptam ca lucrurile să se anime, cea mai importantă știre era că Alina Gorghiu se plimba cu micuțul Noah prin curtea din Modrogan, iar Lucian Isar alerga într-un suflet într-o direcție necunoscută. În lipsă de altceva, colegele au plecat să vadă deja celebrii iepurași care au fost aduși în curtea PNL. Evident, nu puteau lipsi glumele: la alegerile prezidențiale am avut găini moarte, acum avem iepurași. Mă rog, alt sediu de partid, altă viață.

Ceva ciudat se petrecea în curtea marelui PNL. Soarele era deja trecut de amiază, dar activitate ioc. Toți jurnaliștii ne apucăm să căutăm informații. Cifrele lipseau cu desăvârșire, iar liderii centrali erau baricadați cu toții în sediul secundar al PNL, Modrogan 22. Nimeni nu spunea nimic. Nici măcar la conferințele de presă nu se lansau atacuri spectaculoase sau acuzații la fel de spectaculoase.

Citește și: Biroul Electoral Central anunță rezultatele FINALE parțiale: Mai multe surprize

Dinspre PSD curgeau fluviu informațiile și Firea defila. Nicio mirare, ne-am zis cu toții. Secretul lui Polichinelle față cu reacțiunea: Firea câștigă Bucureștiul. Nicio problemă, dar hai să vedem cu locul II, hai să vedem pe sectoare. Nimic! Liniște de mormânt.

În cele din urmă, cu doar câteva ore înainte de închiderea urnelor, se scurge o informație: Predoiu se ține bine, este cot la cot cu Nicușor Dan. În rezultatele preliminare ale EXIT-POLL, prezentate de STIRIPESURSE.RO cu regularitatea unui ceas elvețian, se vedea clar că Predoiu este în spatele lui Nicușor Dan. Cei din PNL insistau și dădeau vina pe ”manipularea ordinară” a PSD.

”A venit seara, ies votanții de dreapta la vot. Acum revine Predoiu”, se încurajau cei din PNL, care vedeau și întârzierea lui Iohannis tot un soi de strategie pentru a mobiliza electoratul de dreapta, care iese la vot seara. Iohannis era așteptat ca un soi de Messia, care ar fi urmat să vină la vot și să arunce glonțul magic care i-ar fi făcut pe bucureșteni să lase micii la perpelit pe grătar și să rupă ușile secțiilor de votare la îndemnul faimosului câștigător la ceas de seară al alegerilor prezidențiale. Cezar Preda iese într-o conferință de presă și rostogolește o informație aruncată de televiziuni: Iohannis nu a fost prins pe listele de votare din București.

Liderii PNL se agitau și nu știau unde este Salvatorul. Imediat după ”gafa” lui Cezar Preda, Administrația Prezidențială a binevoit să anunțe că Iohannis va vota la ora 18.30. Ăsta era momentul. Mai erau două ore și jumătate, Iohannis va rosti o frază memorabilă, care-l va clinti din loc și pe cel care s-a jurat că nu mai merge la vot în viața lui.

A venit Iohannis. Un discurs plat, sec, de 20 de secunde. Au fost cele mai lungi 20 de secunde pentru Cătălin Predoiu, care probabil s-a întrebat în gândul lui: ”Oare pentru asta și-a făcut președintele mutație pe București?”. Și a fost Iohannis. În apusul soarelui de București, președintele a demarat în trombă și dus a fost. Niciun glonț magic, nicio frază care să-i trezească pe tinerii frumoși și liberi din 2014. Dezolare totală.

În jur de ora 20.00 a început foiala în jurul sediului secundar al PNL, din Modrogan 22. Pe surse, se știa deja că este dezastru la București, dar liderii PNL veneau cu zâmbetul pe buze, nu trădau nimic, ba lăsau impresia că totul este în regulă. ”O să te bucuri”, aruncă o sopârlă, peste umăr, Vasile Blaga.

Ora 20.30. Cei de la departamentul de comunicare al PNL ne anunță că în conferința de presă de după EXIT-POLL va veni doar Cătălin Predoiu. ”L-au abandonat toți!”, a fost reația unanimă a tuturor jurnaliștilor, mulți dintre ei cu ștate vechi pe PNL.

Cel mai bine păzit secret al PNL începea să își arate fața: este DEZASTRU la Capitală. La ora 20.50, Predoiu iese singur din sediul PNL și vine să înfrunte dezastrul. Zeci de jurnaliști, camere și microfoane se abat asupra lui ca vulturii la o pradă ușoară.

Vin rezultatele EXIT-POLL: Predoiu la 13%. Cel mai bine păzit secret al PNL explodează în toată splendoarea. Predoiu a pierdut lamentabil. Cot la cot cu Nicușor Dan? Pe dracu! Candidatul căruia PNL îi cerea în urmă cu câteva zile să se retragă, era la un scor istoric: 31%.

Secretul PNL era dezvelit în totalitate și odată cu el o altă lecție pentru liberali: tinerii frumoși și liberi care l-au făcut președinte pe Iohannis și l-au trimis la acasă pe Victor Ponta au din acest moment un nou lider: Nicușor Dan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.