DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

REPORTAJ - 'Ole, ole, ola/A intrat Rapidu-n A': agonia și extazul unui suporter vișiniu. Fericirea din câmpul de la Buftea/VIDEO

14 iunie 2016. O zi neagră în istoria și așa zbuciumată a Rapidului: echipa a intrat în faliment. Pentru mulți rapidiști acela a fost un moment de cumpănă al vieții și nu doar al vieții de suporter. Mulți își puneau întrebarea: și eu ce fac fără Rapid? Cu toții avem job-uri, avem familii, dar în același timp curge sângele vișiniu, iar în absența Rapidului ceva se rupea în noi.

A urmat o perioadă grea, dar foștii mari jucători ai Rapidului au venit lângă echipă, suporterii s-au mobilizat și chiar dacă Rapidul nostru juca în Liga a 4-a, pentru noi important era că există Rapidul. Au urmat meciuri în sate și cătune, dar și atmosfera nebună cu CSA Steaua, record de audiență în acel sezon fotbalistic din România.

16 iunie 2018. La doi ani distanță, galeria Rapidului se strângea la marginea Bucureștiului și plecam în deplasare la Giurgiu: baraj de promovare cu Singureni. O ploaie torențială ne-a ținut tot drumul, iar strada care ducea la stadion era inundată de mergeam prin apă până la glezne. ”Nebunii din Giulești și-au dat încă o dată în petec” și au făcut o atmoferă senzațională. Era primul mare semn de revenire pentru Rapid. În inimile noastre știam că asta este doar o haltă, iar destinația finală este gara cea mare din Liga 1.

Promovarea spre Liga a 2-a ne-a adus în față cu vechi rivale. Primvs derby cu Petrolul, într-o zi frumoasă de primăvară, cu stadionul din Regie arhiplin, a fost una dintre amintirile frumoase. Însă, așa cum Rapidul ne-a obișnuit în toată istoria lui, momentele frumoase se sting repede și urmează suferința.

”Ăsta e Rapidul din Giulești/ Iubește-l și-ai să înnebunești” sună una dintre vorbele celebre ale Giuleștiului și este cât se poate de adevărată. Rapidul îți oferă momente de extaz și agonie ca nicio altă echipă, asta poate și pentru că suporterii vișinii iubesc extrem de pătimaș, iar înfrângerea este cuțit în inimă. Dacă cineva vrea să vadă fericirea în stare pură, să se ducă în peluza Giuleștiului și să se uite în ochii rapidiștilor când marchează Rapidul. Momentul este sublim!

17.05.2021. Rapidul a revenit în Liga 1. După pandemie, după restricții, după o nebunie de campionat, cu emoții, cu trăiri intense, cu victorii, dar și cu înfrângeri greu de digerat, Rapidul a revenit în Liga 1.

O mare vișinie a traversat (la propriu) câmpurile de la Buftea ca să își vadă echipa revenită pe prima scenă a fotbalului românesc. Meciul l-am văzut puțini dintre noi. Din spatele gardurilor, cu un rând de copaci în față, nu am văzut mai nimic, dar tobele Giuleștiului au dat tonul. Și ce sărbătoare a fost! Mii de oameni au cântat, au sărit ca nebunii, au rămas fără voci și în ochii multor rapidiști bătrâni am văzut licărul de speranță.

Aseară mă uitam la unul dintre veteranii peluzei din Giulești. Jair, un munte de om, care a trăit de pe stadioane promovările și retrogadările Rapidului, era copleșit de emoție. În el am văzut esența rapidismului: trăirea intensă și iubirea necontenită pentru Rapid. Iubirea pentru Rapid trece din generație în generație, iar poveștile veteranilor au ținut mereu flacăra aprinsă, în așa fel încât echipa să se bucure de susținere necondiționată, indiferent de liga în care ne aflăm, indiferent de rezultatul din teren.

Seara s-a încheiat cu un moment trist. Aproape 2000 de suporteri s-au adunat în fața noului stadion din Giulești și au așteptat echipa pentru a sărbători. Jucătorii nu au venit, dar, în ciuda supărării, suporterii Rapidului au din nou speranță. Noul stadion se ridică, echipa a promovat, iar dorința fiecăruia este ca în 2023, la Centenar, Rapidul nostru să se lupte pentru câștigarea campionatului.

P.S. ”Nu vă fie frică/ Rapid se ridică”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.