Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reporteri fără frontiere - Rușii au executat cu sânge rece un fotograf, la nord de Kiev

maksin Levin

Fotograful ucrainean Maksim Levin a fost "executat cu sânge rece", alături de prietenul său Oleksiy Cernîșciov, de către forțele ruse, la nord de Kiev, la 13 martie, a declarat miercuri Reporteri fără frontiere (RSF) într-un raport de 16 pagini, conform Reuters.

"Dovezile împotriva forțelor rusești sunt copleșitoare", a declarat grupul pentru libertatea presei, informează Mediafax.

Reuters nu a putut verifica în mod independent concluziile raportului. Ministerul rus al Apărării nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Născut în 1981, Levin era un documentarist și contribuise ocazional la reportajele Reuters despre această țară din 2013. El a dispărut pe 13 martie, ziua în care RSF spune că a fost executat.

John Pullman, editorul-șef global al Reuters pentru imagini, a declarat despre Levin în aprilie: "Moartea sa este o pierdere uriașă pentru lumea jurnalismului. Gândurile noastre sunt alături de familia sa în aceste momente dificile".

RSF a declarat că a examinat dovezile de la locul crimei, care includeau gloanțe și mașina incendiată a lui Levin, precum și fotografii făcute corpurilor lui Levin și Cernîșciov, atunci când au fost descoperite, pe 1 aprilie.

Raportul a precizat că poziția corpului lui Cernîșciov și alte dovezi indică faptul că este posibil ca acesta să fi fost ars de viu, iar Levin a fost probabil ucis de unul sau două focuri de armă de la mică distanță. Raportul a precizat că o fotografie a cadavrului său arată trei răni vizibile provocate de gloanțe.

RSF a adunat probe între 24 mai și 3 iunie.

Procurorii ucraineni spun că Levin a fost ucis de două focuri de armă de calibru mic trase de membri ai forțelor armate ale Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.