Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Represalii în Rusia împotriva celor care se împotrivesc războiului condus de Vladimir Putin: peste 4.000 de persoane au fost reținute

proteste, rusia

Peste 4.000 de persoane au fost reținute în Rusia până în prezent, în timp ce protestele anti-război intră în a patra zi, potrivit unui grup de monitorizare independent. Autoritățile ruse au reținut în total 4.124 de persoane pentru participarea la proteste antirăzboi neautorizate în întreaga țară, de când Kremlinul a ordonat invazia Ucrainei, a declarat duminică site-ul independent de monitorizare OVD-Info, citat de CNN. Doar duminică, până la 17.50, ora Moscovei (16.50, ora României), 1.002 persoane fuseseră reținute pentru proteste în 44 de orașe din întreaga țară, a mai informat OVD-Info. Numai în Moscova au fost reținute 484 de persoane, relatează Mediafax.

Conform legislației ruse, demonstrațiile de amploare necesită solicitarea de autorizaţii, iar cererile trebuie depuse cu cel mult 15, dar nu mai puțin de 10 zile înainte de eveniment.

Amenzi mari - și în unele cazuri chiar închisoare - pot fi aplicate celor care protestează fără permisiune.

Persoanele fizice au voie să organizeze „pichetări simple", care sunt proteste individuale, dar nu este neobișnuit ca oamenii să fie reținuți și pentru acestea.

Joi, Comitetul de Investigații al Rusiei a avertizat că participarea la orice protest împotriva războiului este ilegală. De asemenea, a declarat că infracțiunile ar putea fi înscrise în cazierul judiciar al participanților, ceea ce ar „lăsa un semn asupra viitorului persoanei".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.