Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Represiunea continuă în Belarus - Redactorul-şef al unei agenţii de presă independente, dispărut după o percheziţie a poliţiei

LAOMS
cenzura represiune

Redactorul-şef al uneia dintre principalele instituţii media independente din Belarus este dat dispărut după ce poliţia i-a percheziţionat locuinţa, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, a anunţat Asociaţia jurnaliştilor belaruşi, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Agenţia de presă online BelaPAN nu a reuşit să ia legătura nici cu redactorul-şef Irina Levşina, nici cu unul dintre reporterii săi, Zahar Şcerbakov.

Locuinţa lui Şcerbakov şi cea a încă unui reporter al BelaPAN au fost de asemenea percheziţionate.

Autorităţile belaruse duc o campanie de reprimare împotriva media independente, organizaţiilor pentru drepturile omului şi liderilor protestelor contra regimului condus de Aleksandr Lukaşenko.

Asociaţia jurnaliştilor belaruşi a afirmat că cel puţin 30 de jurnalişti se află în închisorile din Belarus şi că poliţia efectuează anchete penale împotriva altor 50 de membri ai presei.

În ultimele săptămâni, forţele de securitate belaruse şi-au intensificat activitatea, efectuând percheziţii contra unor activişti pentru drepturile omului şi jurnalişti pe care îi acuză de organizarea unor proteste.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.