Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanți ai armatelor statelor membre ale NATO, invitați la manifestările de Ziua Națională

parada3

Guvernul României a adoptat, în ședința de astăzi, o serie de măsuri în sprijinul organizării paradei militare naționale de anul acesta. Prin actul normativ s-a aprobat propunerea Ministerului Apărării Naţionale de a invita reprezentanți ai unor armate ale statelor membre ale NATO şi partenere pentru a participa la manifestările prilejuite de 1 Decembrie – Ziua Naţională a României.

Astfel, alături de efectivele din cadrul MAPN, MAI și SRI, la invitația Ministerului Apărării Naționale vor participa militari din mai multe țări aliate și partenere.

Citește și: Generali MApN şi SPP, înaintaţi în grad la trecerea în rezervă de preşedintele Iohannis

Ministerul Apărării Naționale va asigura, în perioada 25.11-02.12.2016, transportul, cazarea şi masa militarilor străini.

Actul normativ aprobă și limitele maxime de cheltuieli pentru personalul forțelor armate străine participant, similar cu sumele alocate pentru personalul militar român în ceea ce privește transportul, cazarea și masa, în condițiile specifice desfășurării antrenamentelor şi a paradei militare.

Participarea acestor reprezentanți la parada militară naţională reflectă aprofundarea relațiilor de cooperare dintre Armata României şi armatele altor state, care au participat, de-a lungul timpului, la activități bilaterale, exerciţii comune sau misiuni în teatrele de operaţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.