Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentant al Ministerului Apărării canadian: Canada şi-a încheiat operaţiunile de evacuare din Afganistan

Anadolu Agency
pakistan afganistan

Canada şi-a încheiat operaţiunile de evacuare din Afganistan, a anunţat joi un reprezentant al Ministerului Apărării canadian, generalul Wayne Eyre, în timpul unei conferinţe de presă, informează AFP.

"În urmă cu opt ore ultimul zbor (canadian) a părăsit ţara", unde a rămas doar "o mică echipă de legătură pe teren", a adăugat el, evocând circumstanţe care "s-au deteriorat rapid".

Mai multe ţări occidentale şi-au îndemnat cetăţenii să se îndepărteze cât mai repede de aeroportul din Kabul din cauza "ameninţărilor teroriste".

În timp ce data limită fixată de SUA pentru retragerea trupelor lor din Afganistan, 31 august, se apropie, mai multe ţări, printre care Franţa şi Olanda, au anunţat joi că vor pune capăt în curând zborurilor lor de evacuare.

"Ne-ar fi plăcut să rămânem mai mult şi să-i salvăm pe toţi cei care erau atât de disperaţi să plece. Iar faptul că nu o putem face este cu adevărat sfâşietor, însă circumstanţele de pe teren s-au deteriorat rapid", a explicat generalul Eyre.

În total, Canada a evacuat peste 3.700 de canadieni, rezidenţi permanenţi şi afgani care au sprijinit Canada, a informat pe Twitter ministrul canadian al apărării, Harjit Sajjan, potrivit Agerpres.ro.

"Această operaţiune a fost una dintre cele mai mari, mai complexe şi mai periculoase din istoria modernă", a apreciat generalul Wayne Eyre.

Canada s-a angajat să primească 20.000 de refugiaţi afgani, în cadrul unui program special de imigrare pus recent în aplicare. În cadrul respectivului program, Canada a primit 2.500 de cereri, reprezentând peste 8.000 de persoane. Mai mult de două treimi dintre aceste cereri au fost aprobate.

"Este o veritabilă tragedie că circumstanţele din Afganistan s-au schimbat mult mai rapid decât era prevăzut", şi-a reprezentat regretul un reprezentant al Ministerului Imigraţiei canadian, în aceeaşi conferinţă de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.