Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanta republicană Liz Cheney va ocupa funcţia de vicepreşedinte al comisiei Congresului ce investighează asaltul din 6 ianuarie

blacknews.ro
Liz Cheney

Reprezentanta republicană Liz Cheney va ocupa funcţia de vicepreşedinte al comisiei Congresului ce investighează asaltul mortal din 6 ianuarie asupra Capitolului Statelor Unite, a anunţat joi comisia, citată de Reuters.

Anunţul probabil că va amplifica criticile faţă de Cheney, membră a Camerei cu trei mandate şi fiică a fostului vicepreşedinte republican Dick Cheney, din partea parlamentarilor aliaţi ai fostului preşedinte Donald Trump.

Fiind unul dintre cei doi membri republicani aleşi ai comisiei, Cheney a fost eliminată din conducerea republicanilor în Cameră după ce a denunţat afirmaţiile lui Trump potrivit cărora pierderea alegerilor din 2020 în faţa preşedintelui Joe Biden nu a fost legitimă.

Democraţii din Cameră au format comisia, în ciuda obiecţiilor colegilor republicani ai lui Trump în Cameră, pentru a investiga asaltul asupra Capitolului de către mulţimi de susţinători ai săi în timp ce Congresul era reunit pentru a certifica victoria în alegeri a democratului Biden.

Aproape 600 de persoane au fost arestate în legătură cu atacul, potrivit Agerpres.ro.

Comisia şi-a început deja activitatea. O primă audiere a avut loc în iulie cu mărturii ale poliţiştilor confruntaţi cu revolta. Şi în august, aceasta a anunţat că a trimis două cereri de documente legate de evenimentele din 6 ianuarie - de la asociaţii lui Trump şi agenţii guvernamentale şi alta de la firme social media.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.