Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanţii spitalelor din Paris avertizează că răspândirea COVID-19 s-ar putea accelera în următoarele luni

AP
Franța măști COVID-19

Răspândirea noului coronavirus în Franţa ar putea să se accelereze rapid în lunile următoare din cauza apariţiei unei variante mai contagioase, au avertizat miercuri doi reprezentanţi ai spitalelor din Paris, sporind temerile impunerii unei al treilea lockdown în această ţară, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Şeful secţiei de boli infecţioase a spitalului parizian Saint Antoine, Karine Lacombe, şi directorul general al sistemului spitalicesc din Paris, Martin Hirsch, au atras atenţia asupra presiunii suplimentare la care ar putea fi supusă infrastructura medicală.

Citește și: Comisia Europeană a decis: Vaccinarea rămâne voluntară şi nu vor fi limitări de drepturi pentru cei care o refuză

Precedentele două lockdown-uri puse în practică de guvernul francez anul trecut au avut drept scop prevenirea situaţiilor în care spitalele să fie copleşite de pacienţii cu COVID-19.

''Ştim că această variantă a virusului se răspândeşte mult mai rapid şi, mai presus de orice, este mai infecţioasă. Aşadar, da, credem că ea va schimba dinamica pandemiei în săptămânile următoare'', a declarat Laborde pentru postul BFM TV.

Răspândirea acestei variante, detectată prima dată în Anglia, a determinat Regatul Unit, Germania şi Irlanda să reintroducă lockdown-uri stricte.

Numărul pacienţilor cu COVID-19 internaţi la terapie intensivă în Franţa a crescut consecutiv în ultimele zece zile, până la 2.839 marţi, o evoluţie fără precedent după începutul lui noiembrie, când ţara a intrat în al doilea lockdown.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.