Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanții Asociației Animal Society susțin că patru pui de câine, bolnavi și aflați sub tratament, au fost uciși în adăpostul public din Galați

Captura facebook
caini adapost

Reprezentanții Asociației Animal Society susțin că patru pui de câine, bolnavi și aflați sub tratament, au fost uciși în adăpostul public din Galați. Aceștia ar fi fost loviți în cap cu un obiect contondent, anunță MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat al asociației Animal Society, incidentul a avut loc joi în adăpostul de câini al Serviciului Public Ecosal din Galați.

Citește și: Anunț de ultim moment al Olguței Vasilescu! ‘PSD a semnat’

Puii sufereau de parvoviroză și primeau tratament intravenos, fiind în îngrijirea veterinarilor de la Animal Society. „În timp ce aceștia se aflau în pauza de masă, puii au fost uciși cu bestialitate, fiind loviți în cap cu un obiect contondent”, au transmis reprezentanții asociației.

Conform acestora, un echipaj de poliție s-a deplasat la fața locului pentru a face constatări și a demara o anchetă.

„Cumplitul incident de pe data de 14 octombrie a fost o adevărată lovitură pentru mine și pentru colegii mei. Ceea ce s-a întâmplat este peste puterea noastră de înțelegere și nu putem decât să sperăm că vinovații vor fi aspru pedepsiți. Salut intervenția promptă a reprezentanților primăriei și poliției, care sunt stupefiați, la rândul lor, și care își doresc la fel de mult ca noi ca autorii acestei grozăvii să plătească pentru ceea ce au făcut”, a declarat Anca Tomescu, președintele asociației Animal Society.

Citește și: Gigi Becali îl desfinţează pe Mirel Rădoi: ‘Ce te mai agăţi? Gata, ai mâncat trei bătăi, la revedere! Asta e!’

Conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Animal Society, în parteneriat cu Primăria Municipiului Galați și cu organizația Vier Pfoten, desfășoară la Galați, de la începutul anului 2019, un proiect-pilot unic în Europa care are drept obiectiv „gestionarea populației de câini într-un mod uman și sustenabil și schimbarea mentalității gălățenilor cu privire la câinii fără stăpân prin implicarea reprezentanților societății civile și a altor factori de interes”. Proiectul-pilot include campanii de sterilizare, precum și acțiuni de informare, și este prevăzut să dureze până la sfârșitul anului 2021.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.