Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanţii instituţiilor implicate în pregătirea echipelor de intervenţie în caz de dezastru - distincţii de la DGECHO

IGSU

Direcţia Generală Protecţie Civilă şi Operaţiuni Umanitare Europene (DGECHO) a acordat patru distincţii reprezentanţilor instituţiilor din România direct implicate în acţiunile continue de pregătire şi perfecţionare a echipelor de intervenţie în caz de dezastru derulate de Comisia Europeană, pentru meritul şi sprijinul oferit de către statul român în vederea susţinerii programului de exerciţii EU-MODEX.

"În contextul aniversării a 10 ani de exerciţii EU-MODEX, cele patru distincţii au fost acordate secretarului de stat, şef al DSU, Raed Arafat, directorului general al Direcţiei Generale Urgenţe Medicale din cadrul DSU, Călin Alexandru, inspectorului general al IGSU, general maior Dan-Paul Iamandi, şi prim adjunctului inspectorului general al IGSU, colonel Cristian Radu", informează un comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) transmis, joi, AGERPRES.

În 2018, România, prin Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, a găzduit exerciţiul internaţional EU-MODEX 2018, fiind completat de realizarea celui mai important şi complex exerciţiu naţional, "SEISM 2018", care şi-a propus antrenarea tuturor structurilor responsabile de conducere, coordonare şi răspuns, la nivel local, regional şi naţional, în cazul producerii unui seism major cu victime multiple.

Programul MODEX din Bucureşti a fost un exerciţiu axat pe coordonarea şi colaborarea modulelor medicale - EMT 1-3, AMP, MEDEVAC.

"EU-MODEX este unul dintre cele mai importante exerciţii derulate sub egida mecanismului de protecţie civilă al Uniunii. În ultimul deceniu, EU-MODEX a evoluat, s-a dezvoltat şi continuă să se adapteze situaţiilor iminente care pot apărea, pe zona situaţiilor de urgenţă. Acţiunile continue de pregătire şi perfecţionare a echipelor de salvare au evoluat treptat, datorită eforturilor uriaşe şi a muncii întreprinse de toţi experţii implicaţi în protecţie civilă, din Europa şi nu numai", precizează IGSU.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.