Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanţii ISU Bistrița-Năsăud au decis să amâne intervenţia pirotehnică pe râul Rebra

Ministerul pentru IMM
pompieri - ISU

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bistriţa-Năsăud a decis să amâne intervenţia pirotehnică pe râul Rebra şi să se folosească, în schimb, un utilaj greu pentru crearea unor canale de scurgere printre formaţiunile de gheaţă, ppotrivit Agerpres.

"Formaţiunile de gheaţă se întind pe o distanţă de circa un kilometru, însă nu sunt compacte. În prima fază se intervine cu un utilaj greu pentru crearea unor canale de scurgere a apei, iar, dacă situaţia o va impune, se va acţiona pirotehnic cu materiale explozive, în mod controlat", au transmis cei de la ISU. 

Mai multe terenuri agricole şi o gospodărie au fost inundate, luni dimineaţa, în urma revărsării râului Rebra din judeţul Bistriţa-Năsăud, din cauza precipitaţiilor căzute în ultimele ore şi a zăporului format pe cursul apei.

Citește și: Polițiștii au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 4 milioane de lei, în ultimele 24 de ore

Zăporul de pe râul Rebra era monitorizat de către autorităţi încă de la mijlocul lunii ianuarie, când măsura aproximativ o jumătate de kilometru în lungime. 

Luni, cei de la ISU Bistriţa-Năsăud au luat decizia să intervină cu material exploziv pentru crearea unor canale de scurgere a apei, având în vedere că, în urma precipitaţiilor, au fost inundate terenurile agricole şi o gospodărie din apropierea râului Rebra. 

Alături de cei de la ISU, în zonă se află şi specialişti de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, precum şi membrii Comitetului local pentru situaţii de urgenţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.