Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentanţii ORNISS şi RASIROM au RUPT TĂCEREA: Ce le-au spus parlamentarilor privind arhiva SIPA / VIDEO

SIPA

Reprezentanţii ORNISS şi RASIROM, respectiv Ion Mihai şi Ioan Anghel, au fost audiaţi astăzi în comisia parlamentară de anchetă privind arhiva SIPA, în legătură cu certificatele ORNISS şi accesul în arhiva SIPA.

Citeşte şi: Purtătorul de cuvânt al PNL face ACUZAŢII DURE: 'PSD-ALDE încearcă un ATENTAT la veniturile pensionarilor...'

"L-am audiat pe reprezentantul ORNISS, în persoana primului adjunct, respectiv directorul juridic, respectiv pe directorul tehnic de la RASIROM. Am discutat de documente, este vorba de certificatele ORNISS, dar în ceea ce priveşte accesul respectiv, acesta era în sarcina ANP-ului (Administraţia Naţională a Penitenciarelor), pentru că era instituţia care trebuia să reglementeze accesul, să pună în aplicare. Urmează într-o şedinţă viitoare să fie chemaţi foştii şi actualul director al ANP pentru a ne comunica tocmai aceste aspecte care sunt cuprinse în Hotărârea de Guvern 585 în ceea ce priveşte măsurile de protecţie fizică, dar şi măsuri procedurale care trebuiau luate la locul de depozitare", a precizat preşedintele Comisiei parlamentare de anchetă privind arhiva SIPA, senatorul PSD Viorel Salan.

Întrebat cu privire la audierea foştilor procurori generali Tănase Joiţa, Ilie Botoş şi Ioan Amarie, Salan a spus: "Primul, Joiţa Tănase, nu a răspuns solicitării noastre, domnul Botoş ne-a răspuns că este plecat din ţară, iar Ioan Amarie, din motive de sănătate, însă domnia sa a fost cooperant, în sensul în care şi-a oferit disponibilitatea să răspundă unui set de întrebări".

În ceea ce-l priveşte pe Ilie Botoş, Salan a menţionat că doreşte să-l audieze în legătură cu alte elemente decât cele pe care acesta le-a furnizat deja Comisiei.

"În răspunsul pe care mi l-a dat a comunicat că este plecat din ţară, iar elementele pe care a avut să le furnizeze le-a furnizat, însă eu doresc şi alte elemente. O să-l invităm şi la o altă audiere, pentru că întrebările pe care vrem să le adresăm sunt altele", a susţinut senatorul.

Citeşte şi: Descoperire ŞOCANTĂ la un spital din Capitală: Un medic, găsit MORT în camera de gardă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.