Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, EXPLICĂ de ce e NECESARĂ restricționarea circulației pe timp de noapte

Alexandru Rafila a afirmat că multă lume crede că dacă merge noaptea pe stradă riscă să se îmbolnăvească, însă sensul restricţionării circulaţiei pe timp de noapte este acela de a limita petrecerile şi contactele în contexte care aduc împreună mai multe persoane. Medicul a vorbit despre modelul suedez care are ca scop reducerea interacţiunilor interumane pentru a preveni riscul îmbolnăvirii de COVID-19, conform News.ro.

Citește și: UIMITOR O tehnologie VECHE din 1998 ELIMINĂ particulele de coronavirus

„Limitarea deplasării în timpul nopţii – lumea are impresia că «domnule, dacă mergi noaptea pe stradă, rişti să te îmbolnăveşti». Nu e adevărat. Nu acesta sensul acestei măsuri. Sensul acestei măsuri este limitarea petrecerilor, contactelor de altă natură care aduc multe persoane împreună. Discutăm despre diverse modele, modelul suedez, că mie mi s-au pus în gură vorbe pe care nu le-am spus în mod deliberat. Orice demers îl faci cu bună credinţă imediat găseşti pe cineva care să încerce să ţi-l compromită. Modelul suedez spune acum aşa: să limităm foarte drastic interacţiunile umane, să mergem mai puţin în vizită unii la alţii, să nu facem petreceri cu 20 de persoane, să facem cu familia şi cu încă 2-3 persoane cel mult şi să luăm măsuri de distanţare. Nu sunt lucruri complicate, dar lucrurile acestea nu se spun”, a afirmat Alexandru Rafila, întrebat despre această măsuri într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PSD.

Acesta mai spus că nu există din partea autorităţilor decât o comunicare „rudimentară”.

„Nu există o comunicare, din punctul meu de vedere, decât rudimentară. Acest buletin informativ pe care dumneavoastră îl primiţi zilnic nu este o comunicare în criză majoră de sănătate publică. E doar o informare seacă care nu are niciun fel de empatie, niciun fel de soluţie, nu are niciun fel de viitor. De asta cred că ce spunea domnul preşedinte – există în momentul de faţă o situaţie de criză, iar criza aceasta trebuie traversată prin mai puţine declaraţii politicianiste, polemice, trebuie lumea să înţeleagă că nu mai este timp de aşa ceva”, a adăugat Rafila.

Premierul Ludovic Orban are o întrunire miercuri seara la Palatul Victoria cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Departamentului pentru SItuaţii de Urgenţă, Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerul Apărării, a anunţat Raluca Turcan. Aceasta a explicat că discuţiile de la Guvern vizează posibile măsuri în localităţile unde incidenţa de infectare este de peste 3 la mia de locuitori. Chestionată dacă va fi pusă în discuţie şi restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte şi dacă este una dintre variante, vicepremierul a declarat că „nu vom ajunge la restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte în toată ţara şi în toate localităţile”. Ea a adăugat că doar unde există o creştere a numărului de infectări sunt luate în considerare astfel de acţiuni.

Executivul are şedinţă joi, de la ora 19.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.