Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Reprezentantul UE la Chișinău intervine în Cazul Dodon: Urmărim cazul sub două aspecte

ZdG
Janis Mazeiks

Ambasadorul UE la Chișinău, Janis Mazeiks, s-a expus pe marginea perchezițiilor în care este vizat fostul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Oficialul european a precizat într-un interviu pentru Ziarul de Gardă că Delegația Uniunii Europene în Moldova urmărește două aspecte, după cum urmează:

„Noi urmărim acest caz din două aspecte. Unul este aspectul politic, pentru că el face parte dintr-o forță politică anume, activă în Republica Moldova, din acest considerent vom urmări atent cum se desfășoară lucrurile în acest caz, or este vorba de opoziție, activitatea căreia nu trebuie să fie obstrucționată.

În același timp, nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege, deci dacă există motive pentru investigații, aceste investigații trebuie să aibă loc.

Menționez din nou că nu trebuie să aibă loc nici un fel de interferențe. Și noi vom urmări procesul, dar nu ne implicăm”, a declarat Janis Mazeiks pentru zdg.md, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Știri.md amintește că procurorii în comun cu CNA și SIS au descins astăzi dimineață cu percheziții la domiciliul fostului șef de stat, Igor Dodon, fiind suspectat pe mai multe capete de acuzare.

„Un show de doi bani cu învinuiri grave și neprobate. Atunci când o guvernare nu e în stare să conducă țara, luptă cu opoziția, un cadou de ziua Maiei Sandu”, a comentat secretarul executiv al PSRM, Vlad Batrîncea.

Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a confirmat pentru Deschide.MD reținerea pentru 72 de ore a ex-președintelui Igor Dodon.

În cele din urmă, Igor Dodon a fost scos de acasă și escortat în izolator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.