Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eduard Petrescu (UNICEF), despre informarea pe tema vaccinăriii copiilor: NU putem accepta un nou eșec ca la campania antiHVP

http://www.montblanc.com
UNICEF

Marți, 22 iunie, în cadrul unei întâlniri dintre premierul Cițu, ministrul Educației și reprezentanții copiilor și ai părinților, un reprezentant al UNICEF a subliniat că în România nu poate fi acceptat un nou eșec în materie de vaccinare.

Mai exact, Eduard Petrecu, specialist programe UNICEF, a explicat că după ce campania de vaccinare antiHVP a eșuat, campania de vaccinare a copiilor trebuie să fie un succes pentru că altfel țara noastră riscă să stabilească precedente periculoase care să descurajeze orice fel de vaccinare.

Eduard Petrescu spune că este nevoie de implicarea medicilor în campania de vaccinare a copiiilor, chiar dacă aceștia nu reușesc să fie cei mai buni comunicatori, și recomandă ca guvernul să investească bani și în influenceri care au acces direct și impact asupra părinților. De asemenea, reprezentantul UNICEF a susținut implicare unor persoane de la nivel local în comunitățile rurale, pentru a convinge părinții să-și vaccineze copiii.

Petrescu a precizat că o campanie anuală de vaccinare nu poate funcționa fără medicii de familie, autoritățile fiind obligate să adreseze nemulțumirile acestora.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.