Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Republica Moldova - Prima reacție a lui Igor Dodon după dizolvarea Parlamentului

stiri.md
Igor Dodon

Fostul președinte al Republicii Moldova spune că formațiunea pe care o conduce este pregătită să facă față alegerilor, iar electoratul acesteia este „de încredere, este puternic din punct de vedere moral și înțelege foarte bine, cine și ce reprezintă în politica internă și cea externă”. Totodată, Igor Dodon îndeamnă forțele de stânga să se unească într-un bloc, pentru „a nu ceda țara planurilor NATO”, notează unimedia.info.

„Vreți alegeri, mergem la alegeri!

Noi suntem pregătiți să facem față acestei provocări politice și să demonstrăm că electoratul socialiștilor este de încredere, este puternic din punct de vedere moral și înțelege foarte bine, cine și ce reprezintă în politica internă și cea externă.

Aceste alegeri parlamentare au fost inevitabile, din mai multe motive. Însă ar fi trebuit să le amânăm din cauza pandemiei. La toamnă, numărul de infectați ar fi fost deja în scădere. Însă dacă pentru Maia Sandu și coordonatorii săi din Occident nu contează riscurile la care sunt supuși cetățenii Moldovei, dacă Curții Constituționale aservite politic nu-i pasă de Constituție și ei toți împreună insistă asupra unei campanii electorale imediate, să-și asume toată responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă.

Acum, oamenii trebuie să conștientizeze, în ce situație a ajuns astăzi țara noastră. Și de ce unii se grăbesc atât de mult.

Ghidată de ambiții politice meschine și de o dorință avidă de a-și mări cu orice preț fracțiunea în viitorul parlament, președintele Maia Sandu a inițiat un experiment foarte periculos: începând cu ziua de astăzi, pentru prima dată în ultimele câteva decenii de istorie modernă, Moldova a rămas pe o perioadă nedeterminată fără un parlament și fără un guvern funcțional.

Totodată, a fost anulat regimul stării de urgență instituit de către parlament la finele lunii martie. În consecință, guvernul a fost lipsit de competența de a lua deciziile necesare în mod operativ cu privire la pandemie, criza economică și socială. Anulând starea de urgență prin decizia controversată a Curții Constituționale de buzunar, președintele și partidul său au anulat mai multe inițiative aprobate anterior de către guvern pentru susținerea populației și a agenților economici, inclusiv compensarea 100% a medicamentelor pentru tratamentul COVID-19 cu livrare la domiciliu, acoperirea dobânzii la credite pentru agenții economici și multe alte acțiuni importante întreprinse în perioada crizei pandemice, economice și sociale.

La indicația coordonatorilor din Occident, Maia Sandu și sateliții săi politici aruncă țara în campania electorală chiar în apogeul pandemiei, când numărul cetățenilor imunizați constituie abia circa 3%, pe un fondal de deficit bugetar enorm, care ar putea provoca, în condițiile unei instabilități politice, reținerea plăților curente, dificultăți la achitarea pensiilor și a salariilor, falimentul agenților economici, sărăcirea în continuare a populației.

Alegeri anticipate în Republica Moldova - Maia Sandu a dizolvat Parlamentul

Este important de menționat că în buget nu sunt prevăzuți bani pentru alegeri. Aceștia trebuie să fie luați din alte surse și rezerve importante, inclusiv din banii rezervați pentru achiziționarea vaccinurilor. Iată ce priorități nesănătoase are președinția!

Începând cu ziua de astăzi, toată responsabilitatea pentru consecințele grave pentru viața și sănătatea cetățenilor țării noastre va fi pe seama președintelui Maia Sandu, a echipei sale, a partidului PAS și a judecătorilor Curții Constituționale.

Totodată, președintele Maia Sandu declară deschis că în viitorul parlament va solicita modificarea denumirii limbii de stat în Constituția țării noastre, din moldovenească în română. Ea a promis coordonatorilor săi din Occident că prin noua componență a parlamentului va realiza ratificarea unor documente care subminează valorile tradiționale ale poporului nostru, care distrug familia. Această declarație a fost făcută în mod cinic în ajunul celei mai sfinte și luminate sărbători – Învierea Domnului Iisus Hristos. Ambasadorii țărilor din Occident își permit să intervină în treburile interne ale Moldovei independente, ceea ce era anterior inadmisibil, iar ambasadorul României ofensează deschis poporul moldovenesc, limba și istoria sa.

În aceste condiții, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, ca o formațiune responsabilă și pro-moldovenească, nu poate fi indiferent și îndeamnă toate forțele patriotice să-și unească eforturile pentru a opri acțiunile nesăbuite și obraznice ale forțelor de dreapta care tind să monopolizeze puterea în țară.

Chemăm poporul Republicii Moldova să fie pregătit pentru a opune rezistență uzurpatorilor care tind să lichideze statul moldovenesc independent și să instaureze o guvernare din exterior.

La alegeri sau prin orice altă metodă de drept, noi trebuie să demonstrăm că nu vom ceda țara noastră planurilor NATO, or, cu părere de rău, anume la aceasta se reduce acum totul în politica moldovenească: va deveni Moldova o platformă militară pentru NATO sau nu. Noi spunem ferm – Nu!

Moldova este un stat independent, cu o istorie multiseculară foarte bogată. Poporul nostru a dat dovadă de mai multe ori de curaj și devotament în apărarea statalității, independenței și identității noastre, în apărarea credinței și valorilor noastre.

Și socialiștii, și alte partide de pe eșichierul de stânga trebuie să fie pregătiți, ca în cadrul viitoarelor alegeri, să vină în apărarea poporului nostru moldovenesc ortodox. Acum nu e momentul potrivit pentru conflicte între noi, ci e timpul să explicăm oamenilor că pacea, valorile și securitatea lor – toate ar putea fi pierdute foarte repede dacă forțele pro-occidentale, pentru care statalitatea și independența Moldovei nu reprezintă o valoare absolută, vor obține din nou toată puterea în țară, așa cum s-a întâmplat deja după anul 2009.

La parada din 9 Mai, noi va trebui să demonstrăm unitatea noastră, pentru memoria strămoșilor noștri, dar și pentru a confirma credința și valorile noastre.

Fără divergențe și fără egoism de partid. Doar așa, cetățenii stataliști vor putea obține majoritatea în parlament. Numai așa, poporul moldovenesc va putea învinge la aceste alegeri.

Împreună vom salva țara, Patria noastră, Moldova noastră!”, a scris Igor Dodon.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.